Našice – Održana uskršnja izložba oldtimer vozila – Foto galerija

old1aa

old1aa

Danas je u centru grada Našica na središnjem trgu dr. Franje Tuđmana, ispred robne kuće i na velikom parkiralištu upriličena 18. izložba oldtimer vozila koja se svake godine održava u vrijeme uskršnjih blagdana. Organizator izložbe je Oldtimer klub Našice, a ovoga puta su uz njih organizatori bili i Društvo „Naša djeca“ Našice . Uz njih sudjelovali su i Gradska glazba Našice, Našičke Mažoretkinje i Policija u Zajednici Našice.

 

Ove godine na izložbi je sudjelovalo 67 automobila, 11 motora i jedan traktor uz mnoštvo bicikala i drugih oldtimer stvari. Ukupno je bilo preko 100 izlagača – iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Mađarske. Članice DND-a Našice su za najmlađe upriličili zanimljivu igru traženja pisanica koje su bile sakrivene oko izložbenih automobila i motora u središtu grada. Na ovu zanimljivu igru odazvao se veliki broj djece, tražeći preko 100  sakrivenih pisanica.

 

Uslijedila je još jedna tradicionalna igra povodom Uskrsa – razbijanje (tucanje) pisanica. Nakon povećeg broja razbijenih pisanica uslijedilo je veliko finale između Paule Jurčević (5 g.) i Emanuela Stanića (8 g.). Na koncu je svoju pisanicu čitavom uspio održati Emanuel Stanić postavši tako pobjednikom.

old2a

Predsjednica DND-a Našice  Darija Vlajnić po završetku svake igre, uručila je priznanja za osvojena mjesta.

Svakako moramo naglasiti da je unatoč hladnijem vremenu, ova uskršnja izložba bila i više nego uspješna jer se uz organizatore i sudionike izložbe okupio i veliki broj građana i ostalih gostiju.  

old4a

Par riječi o samoj izložbi rekao je gradonačelnik Krešimir Žagar, koji je ujedno izložbu i otvorio.

 „Osamnaesti puta po redu uskršnji ponedjeljak i uskršnji blagdani neizostavni su bez izložbe naših „oldtimeraša“ koji su ponovno priredili krasnu i zanimljivu izložbu zahvaljujući i mnogim gostima iz Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, te cijele Hrvatske. Veliki broj posjetitelja koji su došli pogledati njihove izloške divili su se njihovom nastojanju i trudu uloženom u čuvanje starije tehnike i tehnologije od pada u zaborav. Oni to rade vrlo uspješno i to ne samo na uskršnji ponedjeljak nego i često tijekom cijele godine uljepšavajući nam i uveseljavajući manifestacije, festivale, i sva događanja u gradu. Svim članovima Oldtimer kluba Našice, svim njihovim gostima i prijateljima, a ove godine i DND-u, mažoretkinjama, gradskoj glazbi i Policiji u zajednici od srca zahvaljujem, želim sretan Uskrs i uspješan nastavak rada.“

old3a

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2015/4mjesec/6/v1{/gallery}

Pročitajte još