Našice – Odličan koncert „Oceani ljubavi“ OGŠ Kontesa Dora i TS Dora Pejačević uz Nenu Belana, Ervina Baučića i Danijele Pintarić

koncert1

koncert1

Koncertom ”Oceani ljubavi” učenika, Dječjeg pjevačkog zbora i orkestra Osnovne glazbene škole Kontesa Dora i Tamburaškog društva Dora Pejačević, Našice su se oprostile od Dana grada. Koncert na kojem su nastupili i Neno Belan, Ervin Baučić i Danijela Pintarić, naime bio je posljednji u nizu šarolikih glazbenih događanja u kojima su Našičani imali prilike uživati na ljetnoj pozornici pokraj Dvorca Pejačević u sklopu obilježavanja Dana grada i blagdana sv. Antuna Padovanskog.

Nakon odličnih nastupa učenika glazbene škole i zbora, publika je mogla uživati u domaćim i stranim hitovima koje su izveli Danijela Pintarić, Ervin Baučić i Neno Belan. ”Rijeka snova”, ”Ulicama grada”, ”Do posljednjeg dana”, ”Zar više nema nas” i ”Dotakni me usnama” pjesme su koje je Belan izveo, a u kojima je publika uživala pjevajući u glas zajedno s njim. Točku na ”i” dvosatnog glazbenog užitaka stavio je ovaj poznati kantautor svojom pjesmom ”Oceani ljubavi”, a za bis ponovno je oduševio izvedbom pjesme ”Rijeka snova”, nakon čega je uslijedio snažan pljesak.

koncert2

Bio je to uistinu koncert za pamćenje, podsjetnik da se u dobra glazba svira u Našicama i da grad može ugostiti vrhunske glazbenike.

– Uvijek se trudimo napraviti nešto posebno i pokazati da se na tamburama može izvesti različiti repertoar, od starogradskih pjesama i evergrina pa do popa i rocka. Bitno je napraviti dobre aranžmane i onda svaki glazbeni žanr i na tamburama zvuči primamljivo publici – objasnila je ravnateljica Osnovne glazbene škole Kontesa Dora i dirigentica tamburaškog orkestra Marina Kopri. Danijela Pintarić pozvana je da gostuje na koncertu jer je kuma glazbene škole, Nenu Belana odabrali su članovi tamburaškog orkestra, dok je Ervin Baučić odabir Marine Kopri i njezinog supruga Daniela, voditelja Odjela tambure u Osnovnoj glazbenoj školi kontesa Dora Našice.

koncert3

Par riječi rekao je i Neno Belan koji je rekao kako mu je ovo prvi nastup sa tamburašima.

”Nikada u životu nisam nastupao sa tamburaškim orkestrom, pa mi je to bio izazov. Mladi tamburaši su odlični, a poseban štih je dao simpatičan dječji zbor. Publika odlična i baš sam zadovoljan što sam dio ove večeri. Nedavno sam završio remix svoje pjesme ”Stojim na kantunu’, a napravio sam i naslovnu pjesmu za buduću sapunicu ”Horvatovi” koja će se prikazivati na jesen. Napravio sam glazbu za dječji mjuzikl ”Matilda” s kojim se otvara Međunarodni dječji festival u Šibeniku, a za Šibenski festival šansone priprema duet s Majom Posavec. Tu su i koncerti sa mojim bendom Fiumensi s kojim nastupam već 18 godina. Prosječno godišnje odradimo 80-90 koncerata, plus nastupi na festivalim, studijska snimanja. Ima posla puno. Nema mirovine. Kada vidim svoje idole, Leonarda Cohena i Paula McCartneya koji sviraju i dalje i idu po turnejama, ja imam onda još vremena za mirovinu. Samo da je zdravlja, i ako me posluži bit će još puno godina nastupa“

{gallery width=150 height=100}Slike_tekstovi/2015/6mjesec/18/v2{/gallery}

Pročitajte još