Našice – Danas u 20 sati u Mađarskoj profesionalna borba Stjepana Paske, rad kluba KSB „IMPACT“ Našice i buduća natjecanja

Impact klub Našice

Sljedeći mjesec klub slobodne borbe „IMPACT“ Našice slavi 2 godine rada kluba. Tim povodom razgovarali smo sa trenerom Stjepanom Paskom, jednim od najzaslužnijih za ovako brzi razvitak ovog relativno mladog kluba.

 

Stjepan Paska - trener„U ove dvije godine kroz naš klub je prošlo više od stotinjak što djece, što starijih članova. Do sada su naši treninzi bili tri puta tjedno i to samo kickboks, rekreativni i kickboks za natjecatelje. Otprije dva mjeseca smo krenuli sa 7 dana u tjednu s radom. Također 3 dana u tjednu i to ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom je i dalje ostao kickboks, srijedom smo ubacili aikido, a u subotu je rad s djecom od 3 od 10 godina i rad sa natjecateljima za kickboks, dok nam je nedjelja od sada predviđena za krav magu. Povećali smo broj treninga, a samim time smopovećali i više vrsta borilačkih vještina. Kickboks, tajlandskiboks je ono na čemu se bazira naš klub, a to su i osnovne vještine, prije godinu dana smo se proširili na MMA, odnosno na borbe u parteru i to za natjecatelje, ali i rekreativce. Od ovog mjeseca u sljedeću srijedu 25.09. krećemo s radom aikida. Točnije radi se o seminaru s prvim treningom, tako da će u narednom razdoblju svake srijede biti trening aikida koji će voditi naš trener iz Belišća Alen Zita, koji je ujedno i jedini instruktor aikida u Slavoniji i Baranji. Naravno, rad s djecom od 3 do 10 godina se također nastavlja,a ta skupina broji od 25 do 30 članova. Starijih članova imamo oko 40-tak tako da sve skupa u klubu imamo približno 70-tak članova. Kao novost, što sam već napomenuo, od ovog mjeseca krećemo i sa kravmagom, koja će se održavati u nedjelju i voditi će ju međunarodni instruktor Dragan Franjković iz Osijeka, a treninzi će trajati oko 2 i pol sata. Kao što čitatelji najvjerojatnije već i sami znaju, ove godine smo imali pregršt natjecanja, od kojih smo čak dva i mi sami kao klub organizirali. Prvi je bio „Impact Night Našice 2013“ u Našicama, a vrlo brzo nakon toga sličan spektakl održan je i u Orahovici pod nazivom „Impact Night Orahovica 2013“. Na ta dva natjecanja smo mogli pokazati našim sugrađanima nešto što kod nas još nije viđeno na tom nivou, i moramo reći kako smo iznimno zadovoljni posjećenošću i reakcijama.“ -rekao je trener Stjepan Paska.

Impact 3a

Do kraja ove godine KSB „IMPACT“ Našice planira ići na još 5 natjecanja pa tako već ove subote 21.09. u Budimpešti je veliki profesionalni međunarodni turnir na kojem će nastupiti 5 članova kluba. Jedan od njih je i sam trener Stjepan Paska koji nastupa u profesionalnom meču protiv ukrajinskog borca po kempo pravilima, te četiri borca iz Bosne i Hercegovine koji nastupaju za naš klub.

Članove kluba KSB „IMPACT“ Našice trenira nekoliko trenera od kojih je Stjepan Paska kao glavni trenerkickboksa i tajlandskog boksa, kao i certificirani međunarodni trener kempočikare, zatim Dražen Vucicki, međunarodni MMA trener koji je osobni trener Stjepana Paske, a ujedno i međunarodni sudac, dok su tu još i međunarodni trener aikida Alen Zita, međunarodni instruktor krav mage Dragan Franjković, wushu trener Ivan Špoljarić, koji trenira s mlađim uzrastima, te jednim dijelom odrađuje treninge preko tjedna.

Impact klub Našice

„Uz to već ovaj mjesec Ivan Špoljarić, Ana Govorko i još jedan naš član će ići na wushu seminare u Zagreb, gdje će dobiti licencu da mogu voditi treninge. Ulažemo u naš klub, i to ne samo u opremu za treninge poput vreća, fokusera i ostale opreme, kao i opremanje teretane koju koriste isključivo naši članovi, već i u stručan kadar poput trenera. Za sada u klubu imamo nekoliko trenera i voditelja raznih disciplina i uzrasta. Ove godine krećemo i u obuku sudaca gdje ćemo, uz dosadašnjeg međunarodnog suca Dražena Vucickog, poslati na seminare potpredsjednika kluba Ivana Ćosića te ćemo tako još više ojačati klub i u tom smjeru.

Ove godine nam je u planu odraditi Wushu kup Hrvatske i KUP Hrvatske s nekoliko naših članova iz kluba i još nekoliko međunarodnih turnira u Hrvatskoj.

Ovom prilikom bi se željeli zahvaliti Nexe grupi koja nam je omogućila prostor u kojem se nalazimo i vrhunski možemo raditi u njemu, zatim bi se zahvalili podršci grada Našica, kao i osobno gradonačelniku Krešimiru Žagaru,koji nas podupire od samih početaka, Sportskoj zajednici grada Našica na čelu s predsjednikom Josipom Pavlusom, kao i svim simpatizerima i sponzorima našeg kluba.“

Impact klub Našice

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2013/9mjesec/21a/v1/v1{/gallery}

Više o klubu pogledajte na www.impact.hr

Pročitajte još

This will close in 8 seconds