Našice – Izvještajna skupština Planinarskog društva “Krndija” Našice

Našički planinari

Jučer je u prostorijama Gradske glazbe Našice u dvorcu obitelji Pejačević Planinarsko društvo “Krndija” održalo Izvještajnu skupštinu. Izvješće o radu društva u 2012. godini iznio je vrlo detaljno predsjednik društva Stjepan Mravlinčić, dok je o financijskom poslovanju društva prisutnim članovima i uvaženim gostima na vrlo poseban i efektan način putem video prezentacije iznijela Milena Škoro. Među točkama dnevnog reda podnesen je prijedlog programa rada za 2013. godinu, a nešto više o tome rekao je i sam predsjednik društva Stjepan Mravlinčić.

 

planinari-nasice-322a“Imali smo zaista mnogo posla u prošloj godini. Za istaknuti je svakako “Našički križni put”, “Slet planinara Slavonije”, te smo potpisali dvije povelje o suradnji sa Paklarevom iz susjedne nam Bosne i Hercegovine i Povelja Planina Krndija. Od slijedećih akcija koje su nam u planu, možemo istaknuti svakako proširenje naših prostora, te se nadamo kako ćemo dobiti novu obavještajnu točku gorske službe spašavanja koja bi se trebala nalaziti na željezničkoj stanici Londžica, a to će poslužiti ujedno i kao planinarsko sklonište. Zahvaljujući našem gradonačelniku, Gradu Našicama i Mjesnom Odboru Grada Našica napokon smo dobili i naše nove prostorije. Kako se povećao broj članova, tako nam je i ovaj novi prostor vrlo dobro došao te se još jednom svima zahvaljujem na njemu. Od planova možemo svakako izdvojiti 4. susret štovatelja sv. Bernarda koji će se održati u Našicama, Slet planinara Hrvatske u Karlovcu kao i Slet planinara Slavonije u Virovitici.” rekao je Stjepan Mravlinčić predsjednik Planinarskog društva “Krndija” Našice.

 

U četvrtoj točci dnevnog reda za riječ su se javili i uvaženi gosti, a svakako je za istaknuti gradonačelnika Krešimira Žagara koji je rekao nekoliko riječi o radu Planinarskog društva “Krndija” te je među ostalim predsjedniku Mravlinčiću uručio Monografiju Grada Našica. Za riječ se također javio i predsjednik Mjesnog odbora Hrvoje Šimić koji je istaknuo kako ovako aktivnom društvu poput planinarskog treba uvijek izaći u susret te je napomenuo kako će i u budućnosti rado pomagati njihovom radu. Za riječ su se javili i ostali predstavnici udruga, zajednica kao i ostala planinarska društva s kojima društvo “Krndija” ima odlične odnose.

{gallery}Slike_tekstovi/2013/2mjesec/3/v2{/gallery}

 

{module Adsense 300×250 – slika} {module Adsense 300×250 – slika}

Pročitajte još