Našice – Godišnja izvještajna skupština HVIDR-e Našice

hvidra9 5 1a

U Gradskoj vijećnici  održana je godišnja izvještajna skupština HVIDR-e Našice, kao temeljne organizacije proizašle iz Domovinskog rata. U službenom dijelu skupštine podnesena su izvješća o radu udruge i nadzornog odbora te financijska izvješća. Nakon toga dodijeljena su priznanja i plakete dugogodišnjim članovima udruge za svojih 20, 15 i 10 godina članstva. Kao gosti su nazočni skupštini bili predstavnici županijske organizacije Udruge djece poginulih branitelja, predsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja, predsjednica Udruge udovica poginulih branitelja, te koordinator Stožera.

 

Gradonačelnik Našica Krešimir Žagar u svom uvodnom govoru pozdravio je sve prisutne i zaželio im sretan rad skupštine i da sva izvješća budu uspješno  izglasana i prihvaćena.

hvidra9 5 2a

Na godišnjoj izvještajnoj skupštini članovi se osvrću na rad udruge u cijeloj prošloj godini, kao temeljne organizacije proizašle iz Domovinskog rata,  a ove godine gledaju i na posljednjih 20 godina rada i djelovanja od osnutka HVIDR-e Našice. Uspješnost ove udruge je zahvaljujući složnom radu njenih članova, kojih je, nažalost, jako puno s područja grada Našica i cijelog našičkog kraja. Kako je istaknuo gradonačelnik, to su ljudi koji su prije 20 godina riskirali svoje živote i žrtvovali svoje zdravlje, dok su mnogi njihovi suborci i kolege stradali, a oni ta sjećanja i rane nose sa sobom. „Vjerojatno ih svaka nepravda koja se događa u Hrvatskoj i hrvatskom narodu boli stostruko jače nego nekoga drugog, ali oni su na lijep način svojim djelovanjem i radom pomogli svojim kolegama, obiteljima i samima sebi proživjeti posljednjih 20 godina. Kao gradonačelnik mogu biti zahvalan i sretan što sam proteklih 8 godina mogao biti dio rada HVIDR-e, te im pomoći u financijskom, materijalnom i moralnom smislu.“ – rekao je gradonačelnik te dodijelio skromne prigodne poklone Grada Našica onim članovima koji u udruzi djeluju posljednjih 20 godina i koji su sami živi spomenici Domovinskog rata.

{gallery width=150 height=100}Slike_tekstovi/2013/5mjesec/8/v6{/gallery}

Pročitajte još

This will close in 8 seconds