MŽNL Slavonije i Baranje, 18. kolo – Vihor – Jadran 1:2 (0:1)

nog1a

nog1a

Markovac Našički – Igralište NK Željezničar. Gledatelja 200.

Glavni sudac Marko Tomić(Gorjani).

Pomoćni suci Jurica Matijević, Domagoj Jakovljević(Požega).

Delegat Josip Kunecki(Šumeće).

Strijelci: 0:1 – Draganović(6), 1:1 – Mikola(70), 1:2 – Lamešić(74).

Opomenuti igrači Bernić, Pinter, Potolovec(Vihor), Iveljić, Aleksić, Voloder(Jadran). 

Vihor: Bošnjak, Šulava, Bernić, Ćosić, Mikola, Kovačević, Kubala, Maslač, Šoštarić, Potolovec(od 86.Kraljik), Kubaša(od 46.Pinter). Trener Branko Marček. 

Jadran: Iveljić, Perić, Sivrić, Tanacković, Josić, Draganović, Đonlić(od 90.Stanić), Aleksić (od 90.Josipović), Vuka, Voloder(od 49. Lamešić), Alić. Trener nema.   

Igrač utakmice: Admir Alić(Jadran).

nog2a

I drugu domaću utakmicu nogometaši Vihora odigrali su na travnjaku Željezničara u Markovcu Našičkom. Prethodnu su izgubili od Bedema a ovu od Jadrana iz Gunje. A u obje su u najmanju ruku zaslužili bod. Za očekivati je da njihovo igralište, popularno zvan „Koreja“, za slijedeću utakmicu neće biti pod vodom, ovo „Željino“ im neće ostati u lijepoj uspomeni.

Činjenica je da je Jadran, kao i Bedem, jedna iskusna ekipa predvođena Alićem,Vukom, Josićem…, koja se nije došla braniti. S druge strane ni Vihor, koji na tablici ne stoji najbolje, nije manje neiskusna. Jer tu su Šulava, Bernić, Maslač, Šoštarić, Pinter, Stranatić i kapetan Potlovec, od kojih su neki igrali i mnogo više lige. To i je razlogom što su Jelisavčani bili potpuno ravnopravni, s mogli bismo reći terenskim inicijativom. Nažalost vratar Bošnjak nije ima „svoj dan“. Prvi, vodeći, pogodak za Jadran primio je odbivši loptu do Draganovića a drugi direktno udarcem iz kuta. Neposredno prije drugog Mikola je poravnao prekrasnim pogotkom s osamnaest metara.

U prvom i drugom poluvremenu bile su dvije dvojbene situacije pred vratima Jadrana. Obadva puta lopta je bila na ruci njihovih igrača. Za prvu možda glavni sudac nije vidio (pomoćni je trebao) a kod druge(očiglednije) ostao je dosljedan i ponovno „nije vidio“. Foto snimka opovrgava takvu odluku, Vihor je drastično oštećen. 

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2015/3mjesec/16/v3{/gallery}

Pročitajte još