Muzejske priče „Našičkog zmaja”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEU sklopu projekta „Zlatna dob za nove početke”, u Zavičajnom muzeju Našice održana je peta radionica „Muzejske priče”, za starije od 54 godine. Moderatorica „Muzejskih priča” bila je ravnateljica muzeja Silvija Lučevnjak, a gost – pripovjedač bio je prof. Franjo Kapetanović, umirovljeni profesor fizike i tehničkog obrazovanja, te veliki zaljubljenik u tehniku.

Svoju ljubav i znanje prenio je na mnoge generacije tijekom svog četrdesetogodišnjeg rada u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga Našice. Ponosno naglašava važnost Našica kao dugogodišnjeg centra za letjelice bez motora, a u promociji grada sudjeluje i Zajednica tehničke kulture. Za svoj dugogodišnji rad i cjelokupno stvaralaštvo u tehničkoj kulturi u području motornog letenja, aviomodeliranja, padobranstva i radio – amaterizma, uz niz drugih priznanja, dobitnik je Državne nagrade tehničke kulture „Faust Vrančić”.

 

Osim toga, povodom pedeset godina postojanja Zajednice tehničke kulture Republike Hrvatske, primio je Zlatnu povelju Zajednice tehničke kulture. Druženje u Zavičajnom muzeju Našice obilježio je iskustvima i doživljajima koji su ga doveli do cjelokupnog životnog uspjeha.

Tema radionica je proučavanje prošlosti zavičaja iz iskustava osoba starijih od 54 godine, koje povodom toga imaju priliku iskazati vlastita sjećanja, doživljaje i događaje iz prošlosti. Projekt je sufinanciran u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda.

Pročitajte još

Učitavanje...