Moto karavana „Zajedno u ratu, zajedno u miru” u Našicama – Galerija

bajkeri1
bajkeri1
Danas je kroz naš grad prošla moto karavana „Zajedno u ratu, zajedno u miru”. Ovo je sada već 10. tradicionalna karavana kojom Moto klub iz Korčule u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i moto klubovima iz cijele zemlje organizira vožnju motorima od Prevlake do Vukovara.

Putem se ova velika karavana zaustavlja na mjestima stradanja u Domovinskom ratu i spomen obilježjima. U Našicma ovu veliku karavanu su dočekali članovi Moto kluba „Racing” iz Našica, Udruga roditelja poginulih branitelja i Udruga udovica i djece poginulih branitelja kao i gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić. Nakon nekoliko trenutaka odmora izaslanstva motorista i gradonačelnik upalili su svijeće na spomen obilježju „Uskrsla Hrvatska” u spomen na sve poginule u Domovinskom ratu, a ovoga dana posebno sve žrtve Vukovarske tragedije.

bajkeri4

Nakon druženja i okrijepe motorista karavana je nastavila svoj daljnji put prema Vukovaru.

O ovom vrlo važnom događaju u kojem sudjeluje veliki broj zaljubljenika u motorkotače nekoliko riječi rekao je jedan od suorganizatora okupljanmja u Našicama, Siniša Granat predsjednik moto kluba „Racing” Našice.

bajkeri0

„Danas smo dočekali karavanu motorista pod nazivom „Zajedno u ratu, zajedno u miru” koja putuje u organizaciji Moto kluba „Smokvice” s otoka Korčule. Ovo je već deseta karavana koja polazi od Prevlake i do krajnjeg cilja Vukovara sa zaustavljanjem u pojedinim gradovima. Ponosni smo na činjenicu da dolaze i u naš grad Našice, te smo zajedno s njima, ispred spomen obilježja „Uskrsla Hrvatska” zapalili svijeću i odali počast poginulim braniteljima. U karavani je prema našim saznanjima oko 250 motorista, plus pratnja te je u sve uključen stvarno veliki broj osoba. Nakon kratke okrijepe karavana je nastavila dalje za Đakovo, Osijek, Vinkovce, a krajnje odredište im je naravno grad Vukovar. Članovi našeg kluba su se također pridružili karavani, ali očekujemo i motoriste iz okolnih mjesta Koške, Donjeg Miholjaca, Belišća, Feričanaca, Orahovice, Čađavice i Slatine koji će se vjerujemo priključiti ovoj karavani.”

O dolasku ove velike karavane u naš grad gradonačelnik Josip Miletić je izjavio.

bajkeri2

„Čast nam je i zadovoljstvo ugostiti karavanu prijateljstva koje je krenula od Konavala, a završava u Vukovaru. Važno je da se i Našice našlo na karti ovog puta prijateljstva i ovom prilikom želim zahvaliti moto klubu „Racing” Našice koji je zajedno s Gradom Našicama organizator ovog događaja u našem gradu. Kada je dobar motiv onda nije teško, ni po ovakvom lošem vremenu, zaputiti se motorom na tako dalek put. Zahvaljujem se svim motoristima što su i Našice uvrstili na svoju kartu putovanja, koja na neki način još jače ujedinjuje sve ljude u vrijeme kada se sjećamo ove velike Vukovarske tragedije.” – rekao je gradonačelnik Josip Miletić koji je u prisustvu djece iz dječjeg vrtića „Zvončić” nešto prije samog dolaska karavane, oko rondele u središtu grada, također upalio svijeće te je ispred Spomen obilježja Uskrsla Hrvatska odana počast svim žrtvama Vukovara.

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2017/11mjesec/17/v1{/gallery}

 
bricks2016

Pročitajte još