Mladi Našica i Pakraca potpisali sporazum o prijateljstvu

Na 8. sjednici Gradskog savjeta mladih Grada Našica sudjelovali su i gosti, članovi Gradskog savjeta mladih iz Pakraca predvođeni gradonačelnicom i saborskom zastupnicom Anamarijom Blažević. Tema sastanka bio je zajedničko djelovanje usmjereno prema mladima na području oba grada, Našica i Pakraca.

Sporazum o prijateljstvu

Temeljem toga potpisan je sporazum o prijateljstvu i suradnji ova dva Savjeta čiji su potpisnici predsjednici Ines Resler i Karlo Rek. Kako je istaknula Ines Resler, oba Gradska savjeta mladih žele zajednički djelovati na mlade u Pakracu i Našicama, imati zajedničke projekte i ideje, te biti primjer dobre prakse.

„Danas je održana 8. sjednica Gradskog savjeta mladih Grada Našica, na kojoj su nam se pridružili naši gosti iz Pakraca, odnosno Gradskog savjeta mladih Grada Pakraca i gradonačelnica i saborska zastupnica Anamarija Blažević. Razlog tome je potpisivanje sporazuma o prijateljstvu i suradnji između naša dva savjeta mladih kojim želimo zajednički djelovati na mlade u Pakracu i u Našicama. Želja nam je razvijati i provoditi zajedničke projekte, ideje te biti primjer dobre prakse svim mladima, a sve to u suradnji s našim gradonačelnicima. Također, danas smo izglasali prijedlog savjeta mladih oba grada, o dodijeli nagrada za najbolje volontere u Našicama i Pakracu. Mi smo u Našicama zaista ponosni na aktivne mlade ljude, volontere, kojih ima zaista jako puno. I mi smo kroz savjet mladih, našim akcijama pokazali upravo tu angažiranost.” – rekla je predsjednica Gradskog savjeta mladih Grada Našica Ines Resler te istaknula da se raduje međusobnoj suradnji.

„Ovo je za Gradski savjet mladih Grada Pakraca prvi takav sporazum i nadamo se dobroj suradnji. Kolegica Ines već je duže vrijeme u svemu ovome i provodi dobre projekte, dok sam ja na ovoj dužnosti novi. U budućem radu sigurno ću se vodit i nekim njenim projektima.” – rekao je Karlo Rek, predsjednik Gradski savjet mladih Grada Pakraca.

Potvrđena i suradnja dva grada

Sjednici je, uz gradonačelnicu Pakraca, prisustvovao i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba pohvalivši rad oba savjeta mladih.

„Čast mi je bilo večeras pozdraviti gradonačelnicu Pakraca Anamariju Blažević i njezin Gradski savjet mladih Grada Pakraca i apsolutno podržavam ovaj projekt, odnosno prijateljski sporazum između ta dva Gradska savjeta mladih koji se temelji na volontiranju. Volontiranje je prioritet u gradu Našicama, s naglaskom na volontiranje mladih. Volontiranje mladih potiče se na razini cijele Europe, ali i u Republici Hrvatskoj, i upravo je to zdravi duh i kvaliteta života svih nas, posebice njih. Apsolutno iza toga stoji i daje im potporu.” – rekao je gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba.

Podršku savjetima i važnost suradnje i volontiranja istaknula je i gradonačelnica Grada Pakraca Anamarija Blažević.

„Jako mi je drago što sam ovdje, u Našicama, s gradskim Savjetom mladih grada Pakraca. Drago mi je što je ova inicijativa pokrenuta i što ćemo u budućnosti razvijati daljnju suradnju, ne samo Gradskih savjeta mladih Našica i Pakraca, nego sigurna sam i suradnju naša dva grada. Mladi trebaju biti temelj našeg grada, trebaju nas usmjeravati, i to gradski Savjeti mladih u ova dva grada čine.” – rekla je gradonačelnica Grada Pakraca Anamarija Blažević. Susret je završen razmjenom prigodnih darova i zajedničkim domjenkom.

Pročitajte još