Miroslav Šarić nastavlja voditi Hrvatsko kulturno društvo „Lisinski”

 

Članovi HKD-a „Lisinski“ Našice jučer, 26. 4. 2024. godine, su održali godišnju izvještajnu – izbornu Skupštinu, a nakon razrješenja starih članova Upravnog i Nadzornog odbora, jednoglasno su izabrani novi. Dužnost predsjednika ponovno će obnašati Miroslav Šarić, a u Upravni odbor su izabrani Josipa Lustig, Zorica Šarić, Melita Kovačević, Matija Katić, Hrvoje Vučinić i Vera Čajka dok Nadzorni odbor čine predsjednica Tihomira Đimoti te članice Marijana Černava i Kristina Budiša.

Predsjednik Miroslav Šarić podnio je izvješće o radu za prošlu godinu istaknuvši kako su članovi male škole folklora i veteranskog sastava te mješovitog pjevačkog zbora održali 26 nastupa. Kazališna sekcija je, s uprizorenjem živih slika iz života Dore Pejačević, sudjelovala u brojnim sadržajima koje je organizirala Turistička zajednica Grada Našica. Skupštini je nazočila i direktorica Turističke zajednice Grada Našice Ines Resler te Gradonačelnik grada Našica Krešimir Kašuba koji je čestitao novo – starom vodstvu i poželio puno uspjeha u daljnjem radu.

„Našice su ponosne na HKD Lisinski, našu kulturnu udrugu koja već 135 godina promiče naš grad na način koji nas čini ponosnima. Ovo je prilika da im čestitamo i zahvalimo se na aktivnostima predsjedništva i uprave pod vodstvom gospodina Miroslava Šarića. Njihovo izvješće o radu jasno pokazuje koliko su važni za sve dobne skupine u našem gradu, od djece do starijih. Kroz različite manifestacije promoviraju Našice ne samo lokalno, već i nacionalno, što je od ogromne važnosti za nas. Posebno cijenimo njihovu upornost i napor u prethodnim godinama, posebno kroz izazove poput pandemije. Grad Našice stoji uz njih, pružajući podršku kako financijski, tako i organizacijski. Radujemo se što će uskoro dobiti nove prostorije koje će im omogućiti još bolji rad i razvoj te će nastaviti obogaćivati kulturnu scenu Našica. Hvala im na svemu što čine za naš grad.” – zaključio je Kašuba.

Ponovno izabran za predsjednika

Predsjednik Šarić se zahvalio na ukazanom povjerenju napomenuvši kako HKD „Lisinski” želi podmladiti rad svih svojih sekcija i proširiti program.

„Hrvatsko kulturno društvo „Lisinski” Našice danas je održalo svoju izbornu skupštinu. Želim istaknuti da je atmosfera na skupštini bila izuzetno srdačna i obiteljska, s obzirom na to da ove godine obilježavamo 135. obljetnicu postojanja. No, ono što nas posebno veseli jest činjenica da nas očekuje svečana proslava te obljetnice, koja će biti prilika da se okupimo s našim sponzorima, prijateljima i suradnicima iz drugih udruga. Planiramo obilježiti ovu važnu godišnjicu svetom misom, mimohodom društva s našom zastavom te polaganjem cvijeća ispred biste Vatroslava Lisinskog, a proslava će završiti svečanom skupštinom. Želim iskoristiti priliku da se zahvalim svim članovima na njihovom doprinosu, jer bez njih naše društvo ne bi moglo opstati. Također, želim se zahvaliti našim sponzorima i suradnicima koji su nas podržavali tijekom proteklih godina. Svjesni smo da svaka godina nosi svoje izazove, ali ponosni smo na to što smo kao društvo uspjeli organizirati koncerte i manifestacije čak i u kratkom vremenskom roku. Raduje nas što smo uspjeli održati smotre zborova i folklora te pridonijeti kulturnom životu našeg grada.

Ovogodišnji cilj i plan našeg društva jest privući mlade nove članove. Svjesni smo da tradicionalne aktivnosti poput folklorne i zborske scene možda nisu uvijek u fokusu mladih, ali vjerujemo da se taj trend može promijeniti. Posebno nam je važno ostvariti povratak u novoobnovljene prostore dvorca Pejačević. Naš prvi program održat će se 18. svibnja u potkrovlju Velikog dvorca Pejačević s izložbom posvećenom toj obljetnici. U lipnju imamo niz aktivnosti poput Smotre zborova i Smotre folklora te koncerta Slavonskih Lola. Uz to, nastavit ćemo uređivati naše prostore i fond odora s narodnim nošnjama. Želim se zahvaliti svim članovima društva, sponzorima, Gradu Našicama i gradonačelniku Krešimiru Kašubi, Turističkoj zajednici i direktorici Ines Ressler te svim ostalim sponzorima koji podržavaju naš rad i omogućuju nam daljnji razvoj.” – istaknuo je predsjednik Šarić.

Odlična suradnja Turističke zajednica i HKD-a “Lisinski”

Direktorica Turističke zajednice Ines Resler srdačno je zahvalila članovima HKD-a „Lisinski” na njihovoj iznimnoj promociji grada i sudjelovanju u manifestacijama. Također je izrazila iskrenu zahvalnost za njihov doprinos kulturnom bogatstvu i turističkoj ponudi grada te im poželjela obilje uspjeha u budućem radu.

„Prije svega želim iskreno čestitati gospodinu Miroslavu Šariću na ponovnom izboru za predsjednika. Kao članica Povjerenstva za turizam i manifestacije, imala sam priliku surađivati s njim i zajedno smo potaknuli mnoge inicijative. Naš grad obiluje različitim događanjima i manifestacijama, a HKD „Lisinski” igra ključnu ulogu u njihovoj organizaciji. Teško je zamisliti bilo koje događanje ili manifestaciju u Našicama, kao i njegovu promociju, bez sudjelovanja HKD-a „Lisinski”. Njihov zbor i sekcije folklora su prepoznatljivi i doprinose promociji našeg grada na izuzetno pozitivan način. Osobno sam i sama članica i ponosna sam na njihovu ulogu u promicanju našeg rada te im se još jednom zahvaljujem.” – izjavila je direktorica Resler.

Pročitajte još