Ministarstvo turizma i sporta sufinancirat će stipendije za novih 306 učenika i studenata

Ministarstvo turizma i sporta će u školskoj i akademskoj godini 2021./2022., temeljem Programa poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu – Stipendije 2021., sufinancirati stipendije novih 306 učenika i studenta koji se obrazuju za ugostiteljsko – turistička zanimanja i zanimanja vezana uz razvoj posebnih oblika turizma. Od 2008. godine, od kada se ovaj Program provodi, stipendirano je više od 2000 učenika i studenata.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEU tijeku je potpisivanje tripartitnih ugovora između Ministarstva turizma i sporta, društava odnosno komore i stipendista. Temeljem navedenog programa učenici i studenti imaju pravo na maksimalno 2.000 kuna mjesečne stipendije i to od 1. rujna tekuće do 30. lipnja iduće godine.

Sredstva na ovogodišnjem javnom pozivu dodijelit će se stipendistima 40 društava i jedne županijske obrtničke komore

Odmah po završetku redovnog školovanja, odnosno studiranja, partner ima obvezu sklopiti sa stipendistom ugovor o radu na određeno vrijeme ili ugovor o radu pripravnika. Stipendist tijekom primanja stipendije ima obvezu redovito obavljati stručnu praksu, upisivati razrede/godinu u redovnom roku te ostati u radnom odnosu u društvu/komori najmanje 12 mjeseci. Javni poziv bio je otvoren do 15. prosinca 2021. godine.

Riječ je o programu stipendiranja koje Ministarstvo turizma provodi u suradnji s društvima, odnosno hotelima, kampovima, turističkim agencijama te županijskim obrtničkim komorama na način da svaki dionik sudjeluje u sufinanciranju stipendije s najmanje 30% ukupnog iznosa stipendije. Sredstva na ovogodišnjem javnom pozivu dodijelit će se stipendistima 40 društava i jedne županijske obrtničke komore.

Izvor: Ministarstvo turizma i sporta

Pročitajte još