Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sufinancira projekte jedinica lokalne samouprave

Predrag Štromar

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sufinancira projekte jedinica lokalne samouprave

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEMinistar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar objavio je na tiskovnoj konferenciji u Zagrebu javni poziv jedinicama lokalne samouprave kojima će financirati projekte gradova i općina u Republici Hrvatskoj. Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2018. godini raspisuje se u svrhu osiguravanja financijske potpore za projekte jedinica lokalne samouprave koji potiču ili pridonose boljem obavljanju komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga, kao i aktivnosti na projektima koji će pridonijeti podizanju razine javnih usluga i većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave. Za tu je namjenu u proračunu osigurano 40,1 milijuna kuna.

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sufinancira projekte jedinica lokalne samouprave

Na javni poziv jedinice lokalne samouprave mogu se javiti do 28. ožujka 2018. godine. Kako je prethodnih godina značajan dio sredstava Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja nakon ovakvih natječaja pristigao na područje Osječko-baranjske županije , samim time i na našičko područje, za komentar za naš portal zamolili smo i našeg sugrađanina, pomoćnika ministra graditeljstva i prostornoga uređenja Zdravka Vukića.

Zdravko Vukić - Našice

“Drago mi je da i dalje vlada veliki interes jedinica lokane samouprave za sufinanciranjem njihovih projekata, a temeljem javnog poziva koji je najavio ministar Štromar. Samo je prošle godine na području OBŽ sufinancirano 24 projekta u vrijednosti 2.263.000 kuna, a od toga na našičkom su području sve općine i Grad Našice sufinancirani sa 655.000 kuna. Nadam se da će se gradovi i općine s područja Slavonije javiti na ovaj javni poziv kako bi i ove godine povukli što više sredstava, jer svima nam je u interesu da se ovaj kraj razvija, da se razvijaju i manji gradovi i općine kako bi ljudi u njima što kvalitetnije živjeli.” -zaključio je pomoćnik ministra Zdravko Vukić.

Pročitajte još

Učitavanje...