Međunarodni natječaj Kalendar s pričama

Na međunarodni natječaj pod nazivom Kalendar s pričama na slovačkom, koju je organizirala profesorica Jarmila Buchová iz centra u Njemačkoj SiM- Slowakisch in München Zvonček, prijavili su se učenici OŠ kralja Tomislava Našice i učenici Područne škole u Markovcu. Svi su za svoj uloženi trud dobili pohvalno priznanje, a četiri učenika iz petog razreda Lukas Rinčić, Ana Djedović, Ivor Uremović i Mihael Suk osvojili su vrijedne knjige.

Trebali su riješiti zadane zadatke u obliku nastavnih listića ili likovnih radova prema ponuđenim, vrlo zanimljivim i originalno prerađenim video pričama, koje su se otvarale u posebnim prozorčićima na web stranicama svaki dan po jedna. Učiteljica Ana Marošević je motivirala učenike na satu slovačkog jezika, ali i u online poučavanju da s razumijevanjem riješe radne listove, koje je zatim poslala na adresu organizatora. Djeca su bila izrazito kreativna, svaki učenik je na svoj prepoznatljiv način radio, pisao, crtao i odgovarao svojim riječima i rečenicama onako kako je umio i znao, upotrijebivši svoje logičko razmišljanje

U natječaju je sudjelovalo 108 učenika iz Engleske, Australije, Njemačke, Slovačke i Hrvatske. Svojim likovnim radom su uspješni bili i Elina Dukmenić iz trećeg razreda, te učenici drugog razreda Leon Dragić i Danijel Mandić. Knjižne nagrade i priznanja su učenici dobili putem pošte kojima su se vrlo obradovali. Ana Djedović kaže “U mojoj obitelji su svi sretni što sam osvojila knjigu, koja mi je poslana čak iz Njemačke. Detaljno ću je pročitati i vjerujem da ću i nešto novo naučiti.” Ivor Uremović nadodaje “Moja sestra Tesa i ja jako volimo čitati, obožavamo bogato ilustrirane knjige i skupljamo znanje o slovačkoj pradomovini moga djeda, stoga mi je ova nagrada srcu vrlo draga.”

Pročitajte još