Maturanti otplesali tradicionalnu Quadrillu i time se oprostili od srednjoškolskog obrazovanja

U centru Našica maturanti školske godine 2023./2024. danas su u 12 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana otplesali već tradicionalnu Quadrillu i time završili srednjoškolsko obrazovanje. Bio je to idealan način za maturante da izraze svoju zahvalnost prema školi, profesorima i prijateljima koji su ih podržavali tijekom njihovog školovanja. I ove su godine učenici završnih razreda otplesali ples s pet figura, a sve maturante su tijekom plesa vodili njihovi profesori tjelesnog odgoja s kojima su mjesecima ples i uvježbavali.

Ples je to koji vodi u zrelost

Maturante su pozdravili gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba i ravnatelja SŠIK Našice Željko Filjak koji je učenicima poručio da ostanu pozitivni te se nada će kroz život uvijek plesati bez obzira na uspone i padove naglasivši kako su maturanti postali simbol izvrsnosti u njihovoj školi.

„Danas obilježavamo ispraćaj 67. generacije naše škole i iznimno mi je drago što smo, unatoč svim izazovima s kojima smo se suočili proteklih godina, uspjeli vratiti duh zajedništva. Nastojimo njegovati taj duh u našoj školi i nadam se da su maturanti uspjeli ostvariti svoje ciljeve i želje, suočavajući se s izazovima koje nosi prijelaz iz mladenačke dobi u zrelost.” – izjavio je ravnatelj Filjak zaželjevši ovoj generaciji maturanata puno uspjeha u daljnjem životu.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba poželio je maturantima svu sreću u daljnjem životu te je istaknuo važnost obrazovanja i ulogu koju maturanti imaju u gradskoj zajednici, a čestitao im je i na postizanju ovog velikog životnog cilja. „Ovo je zaista prekrasan prizor – dugogodišnja tradicija ispraćaja maturanata Quadrillom ponovno je uljepšala naš trg. U ime Grada Našica želim čestitati našim maturantima na dosadašnjem uspjehu, radu i trudu. Također, želim da ostanu u Našicama nakon školovanja, a oni koji idu dalje stjecati nove vještine i radne sposobnosti, neka se vrate kako bismo zajedno izgrađivali našu zajednicu na dobrobit svih nas i naših obitelji.” – zaključio je gradonačelnik Kašuba. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još