Markovac – Održana redovne godišnje Skupštine SKUU “Franjo Srapač” i Matice slovačke Markovac

Održana redovne godišnje Skupštine SKUU «Franjo Srapač» i  Matice slovačke Markovac

Dana 17. veljače 2013.g. s početkom u 16,00 sati  u  Drevenici su održane  redovne godišnje izvještajne Skupštine SKUU «Franjo Strapač» i Matice slovačke Markovac

 

Skupštine su  usvojile  financijske  i izvještaje o radu za 2012.g., te planove i programe za 2013.g.

Udruge su imale vrlo uspješnu i aktivnu 2012. g. Održano je 356 proba, predstavilo se na 36 javnih nastupa, ugostilo 27 folklornih društava  te bili domaćini i organizatori  triju manifestacija: “18. dječje smotre slovačkog stvaralaštva RH”, “13. Večeri polesnjaka” i božićnog koncerta “Radost prosinca”.  Predstavili su s na tri međunarodna folklorna festivala: u Slovačkoj, Poljskoj i Sračincu.

 

Planovi za 2013 .g. također su veliki  jer i ove godine uz mnogobrojne nastupe se obilježava 40. obljetnica folklora i 20. obljetnica Matice slovačke , a centralna proslava je planira za 11.-12. svibnja .  Sredinom srpnja folkloraši će se predstaviti na MSF Detva u Slovačkoj, a drugog vikenda u rujnu  je  tradicionalna “14. večer polesnjaka” .

Skupštinama  su nazočili zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu u Hrvatskom saboru Vladimir Bilek,  gradonačelnik Grada Našica Krešimir Žagar, gradski vijećnik Franjo Kanđera, dopredsjednik Vijeća slovačke nacionalne manjine OBŽ Zlatko Dudjak, predstavnik MS  i predsjednik KUD-a  “Ivan Brnjik Slovak” Jelisavac Mario Špek te  predsjednici i predstavnici  svih markovačkih Udruga, VMO Markovac , roditelji i dugogodišnji prijatelji.

 

Saborski zastupnik Vladimir Bilek  i gradonačelnik Krešimir Žagar  čestitali su i pohvalili  uspješan  rad i zavidne rezultate sa željom   da se i sve  planirano ostvari  u 2013. godini.

Svečanost skupštine su uveličali kraćim plesnim sadržajem članovi srednje plesne i glazbene skupine.

{gallery}Slike_tekstovi/2013/2mjesec/18/v2{/gallery}                                

{module Adsense 300×250 – slika} {module Adsense 300×250 – slika}

Pročitajte još