Manuel je prva rođena našička beba u 2023. godini

Tradicionalno, prvorođenu bebu u novoj godini darivao je gradonačelnik Krešimir Kašuba te v.d. ravnatelja Opće županijske bolnice Našice Dino Vida. S obzirom na mjere koje vladaju već duže razdoblje darivanje je održano u uredu ravnatelja, slično kao i prošle godine. Poklone su preuzeli rukovoditeljica ginekološko – porođajnog odjela dr. Blaženka Žužanić Klapan te glavna sestra odjela Suzana Stojanović, a njih su kasnije uručili rodilji.

Maleni Manuel rođen je 2. 1. 2023. godine u 09:08 minute, težak je 3 180 grama i dug 52 centimetara, rekla je doktorica Blaženka Žužanić Klapan.

„2022. godinu smo završili s 369 poroda u kojima je rođeno 372 djece – rođeno je i troje blizanaca. U odnosu na prethodnu godinu bilježi se blagi pad novorođenih što je, nažalost, trend u cijeloj Hrvatskoj. Prva beba u ovoj godini rođena je 02. 01. u 9 sati i 8 minuta, a roditelji Valentina i Matej Kormanjec sinu su nadjenuli ime Manuel. Rođen je carskim rezom i moram istaknuti kako su mali Manuel i majka dobro, odnosno porod je prošao u najboljem redu. Također bih rekla kako je bilo dosta poroda u 12 mjesecu i naše rodilište je trenutno puno, a nadamo se da će tako i ostati.” – izjavila je, između ostalog, doktorica Žužanić Klapan te se na kraju zahvalila gradonačelniku Kašubi na ovom tradicionalnom darivanju te v.d. ravnatelju Dinu Vidi što su im omogućili ovaj trenutak.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba nastavio je tradiciju darivanja prvorođene bebe u novoj godini

Tradicionalno, kako je to uobičajeno i diljem Hrvatske, i gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba posjetio je našičku bolnicu te predao prigodan poklon novorođenoj bebi. Zbog svima nam dobro znane situacije oko koronavirusa nije bilo osobne predaje darova sretnoj majci, no želje su iste.

„Ovo je jedan od najljepših trenutaka u mom poslu – darivanje prvog djeteta rođenog u novoj godini. Radi se tradicionalnom darivanju, a Grad Našice ulaže znatna sredstva u pronatalitetnu politiku, sredstva koja povećavamo iz godine u godinu. Prilika je ovo da u svoje ime i u ime Grada čestitam roditeljima, a Našice, također, daruje svako novorođenče u iznosu od 400 eura. Cilj nam je pratiti, odnosno pomagati roditeljima i djetetu tijekom njegovog odgoja – tako Grad izdvaja velika sredstva za predškolski odgoj kako bi svi roditelji jednako plaćali za dijete koje pohađa vrtić, bio on gradski ili privatni. Također, djecu pomažemo i tijekom njihovog školovanja i kroz besplatne radne bilježnice te knjige, a, naravno, dijelimo i veliki broj stipendija krajem svake godine našim ponajboljim studentima.” – rekao je gradonačelnik Kašuba te je na kraju napomenuo kako Grad Našice godišnje izdvaja oko 26.700 eura za donacije OŽB Našice, a bolnica je od velike važnosti kako za našički kraj tako i za cijelu Slavoniju.

O darivanju prve bebe kao i o aktivnostima u bolnici nekoliko riječi rekao je i Dino Vida, v.d. ravnatelja OŽB Našice. „Prije svega bih čestitao roditeljima na prinovi kao i svim djelatnicima naše bolnice na dosadašnjem trudu i zalaganju te bih im poželio puno uspjeha u budućem radu i nadam se da ćemo u ovoj godini uspjeti povećati broj poroda. Također se zahvaljujem gradonačelniku Krešimiru Kašubi i Gradu te Osječko – baranjskoj županiji na izvrsnoj suradnji koja traje već dugi niz godina.” – zaključio je ovogodišnje darivanje v.d. ravnatelja Dino Vida.

Pročitajte još