Manifestacija „Sportom do sreće” privukla veliki broj djece i roditelja u Velimirovac

Jučer, 19. svibnja 2024. godine, Velimirovac je bio domaćin prve Dječje olimpijade pod nazivom „Sportom do sreće”, manifestacije koju su organizirale Udruga „Smile” Velimirovac i Udruga žena Velimirovac, uz pokroviteljstvo Grada Našica, Turističke zajednice i Mjesnog odbora Velimirovac. Ova sportska manifestacija privukla je veliki broj djece i roditelja, pružajući im dan ispunjen zabavom i sportskim aktivnostima. Manifestaciju su svojim dolaskom podržali gradonačelnik Krešimir Kašuba, direktorica Turističke zajednice Grada Našice Ines Resler i predsjednik Mjesnog odbora Marin Knežević, čime su dodatno naglasili važnost ovakvih događanja za lokalnu zajednicu.

Djeca su se natjecala u raznim disciplinama, uključujući malu atletsku avanturu, skakanje u vreći, mali marinci, omotavanje čudesnim konopima i potezanje konopa. Svaka disciplina bila je prilagođena različitim uzrastima, omogućujući djeci od najmlađih do osnovnoškolaca da sudjeluju i uživaju u sportu.

Voditeljica Udruge „Smile” Julijana Benotić je izjavila kako će ova manifestacija postati tradicija.

„Imamo tim koji trenutno broji 76 žena koje su sa mnom uključene u ovu cijelu ideju „Sportom do sreće”. Ove godine se po prvi put održava u Velimirovcu, ali s obzirom na sve što smo vidjeli, neće biti zadnja. Mislim da će devetnaesti svibanj ostati simboličan datum za sve naredne „Sportom do sreće”. Imali smo razne poligone – „mali atletski poligon” za djecu do četvrtog razreda osnovne škole i nešto zahtjevniji poligon „mali marinci” za stariju djecu. Na kraju smo imali timsku utrku u kojoj su sudjelovala djeca od prvog do sedmog razreda osnovne škole, a čak smo imali i male natjecatelje od tri do četiri godine. Udruga žena Velimirovac se pobrinula da svi imaju tople lepinje i čokoladne palačinke, a razni sponzori su osigurali nagrade.” – izjavila je voditeljica Benotić zahvalivši se Gradu Našicama, Turističkoj zajednici i Mjesnom odboru Velimirovac što su podržali ovu ideju.

Gradonačelnik Kašuba nije skrivao svoje zadovoljstvo događajem. „Prekrasna je slika ovdje u Velimirovcu kada vidimo veliki broj djece koja su vani na zraku i bave se sportom. Ova manifestacija je organizirana u suradnji s Udrugom žena Velimirovac i ostalim udrugama. Naime, Velimirovac ima sedam udruga koje su jedinstvene u svom djelovanju. Ovim putem se zahvaljujem inicijatorici ove Olimpijade, gospođi Julijani Benotić, voditeljici Udruge „Smile”, koja je prije nekoliko tjedana pokrenula ovu ideju koju smo svi podržali. Posebno se zahvaljujem i Marinu Kneževiću, predsjedniku Mjesnog odbora. Ovdje stvarno vlada zajedništvo i u takvom zajedništvu postižemo željene uspjehe. Ova manifestacija prelazi granice Velimirovca, ovdje su djeca iz Našica i okolnih mjesta, a prvi put je uvijek najteže, ali ovo će sigurno biti temelj za buduće događaje. Sve manifestacije koje smo započeli, postale su tradicija i nastavljaju se svake godine. Grad Našice će svakako pratiti i podržavati ovaj događaj i sljedećih godina.” – zaključio je gradonačelnik Kašuba.

Manifestacija „Sportom do sreće” postavila je čvrste temelje za budućnost, a Velimirovac je još jednom dokazao da zajedništvo i entuzijazam mogu stvoriti nezaboravne trenutke za najmlađe. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još