Mališani osnovne škole Dore Pejačević pomažu svojim vršnjacima i ljudima u potrebi

potreba3

potreba3

Danas je u sklopu 14. manifestacije Škole otvorenih vrata u osnovnoj školi Dore Pejačević održana humanitarna prodaja pod nazivom „Pružamo pomoć potrebitima“. Veliki broj djece odlučio se pomoći onima kojima je u ovo vrijeme to najpotrebnije, a na način da su napravili razne božićne ukrase koje su kasnije prodavali.

Nekoliko riječi o samoj akciji rekla je i ravnateljica škole Jasminka Falamić.

potreba2

„Ove godine temu smo posvetili potrebitima tako da je i sam naziv „Pružamo pomoć potrebitima“. Naime, cilj nam je kod djece podići svijest da oko nas u ovo božićno vrijeme kupovanja i kićenja postoje osobe kojima je potrebno pomoći. Bilo da se to radi o materijalnoj pomoći, bilo da je u pitanju druženje. Upravo zbog toga, naše su radionice usmjerene u tom pravcu. Brojni razredi su osmislili kreativne radionice i izradili božičine ukrase i upravo danas u našem holu traje humanitarna prodaja ukrasa. Sva sredstva su namijenjena za pomoć djeci za otplatu ekskurzije. Drugi odjeli su se opredijelili za drugi način aktivnosti, pa ćemo tako posjetiti posebne odjele u Đurđenovcu, školi Kralja Tomislava u Našicama, dom za starije i nemoćne u Makloševcu i Tajnovcu dok je jedan razred prikupljao hranu i potrepštine za potrebe Socijalne samoposluge. Aktivnosti će se nastaviti i u narednim danima tijekom humanitarne prodaje na trgu u centru grada uz Socijalnu samoposlugu Našice.“ – rekla je Jasminka Falamić, ravnateljica osnovne škole Dora Pejačević Našice.

Kao i svake godine na ovakvim manifestacijama prisutan je i gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar koji je izrazio veliko zadovoljstvo viđenim.

potreba1

„Ovim putem zahvaljujem ravnateljici Jasminki Falamić i svim djelatnicima i djelatnicama škole Dore Pejačević što upravo u ovo blagdansko vrijeme i iščekivanje Božića poklanjaju onima koji su u potrebi, svojim učenicima i njihovim članovima obitelji. Na ovaj način od malena se djeci usađuje potreba za pomoći drugima koji nemaju, a žive u blizini nas. Ljudi su u materijalnoj potrebi, ali i u potrebi ljudskog glasa, društva i razgovora.  Prodajom ukrasa, koje su stvorili, će uspjeti ostvariti konkretnu materijalnu korist s kojom će, vjerujem, uspjeti pomoći onima kojima je to najpotrebnije, a uz to će ih i u ove dane i uspjeti razveseliti. Još jednom, zbog toga im od srca hvala, jer se brinu za one koji nemaju, hvala što pokazuju na koji način treba gledati ljude u potrebi i vjerujem kao je to jedan od najljepših načina kako dalje živjeti jer se na taj način stvaraju od djece pravi ljudi.“ – rekao je među ostalim gradonačelnik Krešimir Žagar. 

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2016/12mjesec/16/v2{/gallery}

Pročitajte još