Mali humanitarci pomažu udruzi Marijini obroci

 

14. rujna 2022. Mali humanitarci 7. d razreda i učiteljica Đurđica Mašić iz OŠ kralja Tomislava Našice novčano su pomogli udruzi Marijini obroci s 264 kune za gladnu i siromašnu djecu Benina.

Novčana sredstva skupili su na humanitarnoj prodajnoj akciji povodom festivala Dani slavonske šume i omogućili djeci jedini dnevni obrok zobene kaše obogaćen vitaminima. Na taj su način pomogli spasiti dva dječja života u Beninu za samo 132 kune po djetetu za cijelu školsku godinu! Humanitarci zahvaljuju svim građanima koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji i pomogli siromašnoj djeci Benina.

Udruga Marijini obroci Hrvatske

Udruga Marijini obroci Hrvatske dio je međunarodnog projekta Mary`s Meals koji u najsiromašnijim zemljama svijeta osigurava svakodnevni topli obrok za djecu u školama. Marijini obroci Hrvatska trenutno imaju 16 školskih kuhinja: četiri u Malaviju, jedna u Ekvadoru, četiri u Beninu, pet u Liberiji i dvije u Zambiji, u kojima se svakodnevno hrani više od 13.400 djece zahvaljujući upravo hrvatskim podupirateljima. Donacije prikupljene u Hrvatskoj usmjeravaju se za obroke u navedene kuhinje. Prikupljeni višak preusmjerava se u druge kuhinje unutar Mary’s Meals projekta. Prošle godine hranili su više od 32.000 djece svaki školski dan.

Stric pivo

Pročitajte još