Kuglači u novoobnovljenoj dvorani treniraju s ciljem igranja u prvoj ligi

Đurđenovački kuglači, nakon šest godina, natječu se na domaćem terenu u obnovljenoj i moderno opremljenoj kuglani. Pojačani nekim iskusnijim, provjerenim snagama pokušavaju uhvatiti prvu ligu, jer danas igraju u prvoj B Hrvatskoj kuglačkoj ligi sjever.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEDali dva svjetska prvaka

Prije šest godina Kuglački klub Đurđenovac, koji je dao brojne državne prvake pa čak i dva svjetska prvaka i rekordera, bio je pred gašenjem. Entuzijazam je splasnuo ponajviše zbog loših uvjeta, pa su trećeligaške domaće utakmice igrali u gostujućim kuglana diljem Slavonije.

„Mi smo se pet godina natjecali, odnosno imali domaće utakmice na vanjskim kuglanama, u Slavonskom Brodu, Đakovu, Belišću. Prošle godine smo konačno dobili ovakav jedan objekt koji zadovoljava uvjete svakodnevne igre, ali natjecanja u u Prvoj kuglačkoj ligi, kao i odigravanje nekih međunarodnih turnira. Zahvaljujem se ovim putem načelniku Hrvoju Topaloviću i Općini koja podržava naš rad.” – rekao je predsjednik kluba Danijel Rončević.

Nova kuglana ugostila je mnoge utakmice, ali i međunarodni turnir, prvi ovakvog tipa, Đurdan Open. Na njemu su uz domaće snage, svoje vještine pokazali igrači iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva.

Svjetski prvak ponovno brani boje kluba

Igor Šarkezi član Kuglačkog kluba Đurđenovac, ujedno i bivši svjetski juniorski prvak i rekorder u kuglanju na devet čunjeva, nakon igre po cijeloj Hrvatskoj vratio se kući. „Dosta je putovanja i svega, svoje znanje želim prenositi na mlađe. Cilj nam je pokrenuti školu kuglanja, gdje ćemo trenirati mlade nade. Za početak samo dječake, jer mi nismo vezani za ženski kuglački klub, koji se nažalost ugasio.” – rekao je Igor Šarkezi.

O kuglanju nekad najviše zna Drago Keceli

Drago Keceli legenda je đurđenovačkog Kuglačkog kluba. 1994. godine bio je jedan od pokretača prve škole kuglanja, baš u Đurđenovcu, a koja je u samo pet godina od osnutka stigla do naslova prvaka države. Plodovi rada bili su vidljivi i u godinama koje su uslijedile.

„Kroz godine se isticalo petnaest, šesnaest, od toga desetak reprezentativaca i pet reprezentativki, koji su ostvarivali izuzetno dobre rezultate.” – rekao je Drago Keceli.

S ponovnim pokretanjem Škole kuglanja ne treba sumnjati kako će Đurđenovac i u budućnosti davati reprezentativce, možda čak i svjetske prvake. No i ova starija garda itekako još uvijek ima što za reći.

Pročitajte još