Krađa mobitela

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u ponedjeljak, 28. rujna, oko 17,40 sati, iz prodavaonice trgovačkog centra, nepoznati počinitelj ukrao je nekoliko mobilnih telefona. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta oko 13 000 kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Računalna prijevara

U vremenu od 15. lipnja do 19. kolovoza, nepoznati počinitelj je sa bankovnom karticom 44-godišnjeg hrvatskog državljana u nekoliko navrata podigao novac na bankomatu banke. S bankovnog računa 44-godišnjaka podignut je novčani iznos od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja.

 

Pronašao ručnu bombu

Jučer, 15. listopada, oko 17 sati, u Osijeku, 70-godišnji hrvatski državljanin pronašao je u isušenom djelu jezera bombu. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave osječko – baranjske improviziranu metalnu bombu je s mjesta pronalaska na siguran način izuzeo.

U tijeku je akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak. Pojednostavljeno: ukoliko dragovoljno javite policiji da imate oružje, nikakav postupak se neće pokrenuti, odnosno, nema nikakvih kazni. Međutim, ukoliko netko drugi prijavi da imate oružje i to se pokaže istinito, protiv vas se pokreće postupak.

Stoga Vas MUP poziva, ukoliko još negdje u svojim domovima imate oružje ili kakva eksplozivna sredstva, slobodno prijavite policiji. Takva sredstva, u strahu od kazni, ne odbacujte na javne gradske površine, osobito polja, šetališta, kako ne bi došlo do ozljeđivanja drugih osoba. Oružje i eksplozivna sredstva ne donosite sami u policijske postaje nego nas o svojoj namjeri predaje obavijeste na broj 192 ili dolaskom osobno u najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, na području Đakova dvije prometne nesreće, a na području Našica jedna prometna nesreća.

 

Alkoholizirani vozači

Jučer, 15. listopada, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 4 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi: 3 vozača osobnog automobila i 1 vozač mopeda. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 21,55 sati, na državnoj cesti broj 518, kada je u prometu zaustavljen 27-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču osobnog automobila evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,23 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativnih prekršajnih bobova.

Pročitajte još