Konferencija o kibernetičkoj sigurnosti četvrti put u Osijeku

U Hotelu Osijek, te po četvrti put u Osijeku, danas (13. listopada 2020. godine) održava se Konferencija o kibernetičkoj sigurnosti CSC 2020 (Cyber Security Conference). Na svečanom otvaranju sudjelovao je i predsjednik Skupštine Osječko – baranjske županije Dragan Vulin koji je organizatorima i sudionicima poželio uspješan rad na tako važnoj i aktualnoj problematici.

Organizatori Konferencije – Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT), Atos Convergence Creators i ATO Inženjering – uspjeli su okupiti više od 90 znanstvenika iz 10 zemalja, a tijekom dvodnevne Konferencije bit će izloženo 36 recenziranih radova, koji će potom biti objavljeni u Zborniku. Održat će se i četiri radionice, dva pozivna i dva tehnička predavanja.

 

Program konferencije pokriva zanimljive i aktualne teme iz područja kibernetičke sigurnosti, uključujući regulatorni okvir kibernetičke sigurnosti, problematiku sigurnosti u industrijskim i tehnološkim sustavima, kao i sigurnost informacijsko – komunikacijskih tehnologija. Teme predavanja, okruglih stolova i rasprava su i brojni otvoreni izazovi u području kibernetičke sigurnosti. Ovakav program namijenjen je predstavnicima poduzeća, ljudima iz industrije, komunalnih tvrtki i članovima upravljačkih tijela koji donose ključne poslovne odluke u organizacijama iz prerađivačke industrije, trgovine, turizma, poljoprivrede, ali i u svim drugim sektorima – svima zainteresiranima za opstanak i rast na jedinstvenom digitalnom tržištu EU. Saznanja koja će gospodarstvenici dobiti na ovoj konferenciji mogu promijeniti njihovu poslovnu budućnost.

 

“U Hrvatskoj imamo 130.000 gospodarskih subjekata i svaki je od njih potencijalno izložen ugrozi kibernetičke sigurnosti. Zato je bitno reći da se te stvari ne događaju drugome i ne događaju se samo u Zagrebu, nego širom Lijepe naše.” – rekao je voditelj Odjela za informacijsku sigurnost Hrvatske gospodarske komore Dražen Lučić, dok je dekan FERIT-a prof. dr. sc. Drago Žagar naglasio da je upravo iz tih razloga značajna pomoć koju u rješavanju problema industrijske sigurnosti pruža akademska zajednica. Nakon današnjeg poslovnog dijela, Konferencija o kibernetičkoj sigurnosti nastavit će se sutra u on-line obliku, a teme se odnose na tehnička područja internetske sigurnosti i primjere uspješne kibernetičke zaštite.

Pročitajte još