Najava književnog susreta s Julijanom Adamović

Najava književnog susreta s Julijanom Adamović

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEPrigodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, 8. studenoga s početkom u 18:40 sati, učenici i nastavnici Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice imat će priliku ugostiti Julijanu Adamović, hrvatsku književnicu, autoricu romana i zbirki priča za odrasle i djecu. Dobitnica je nagrade Kiklop za zbirku priča „Kako su nas ukrali Ciganima” iz 2008.

Godine 2009. u izdanju V.B.Z.-a izlazi joj zbirka kratkih priča „Konzerviranje”. 2013. godine u nakladi Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade objavljuje roman „Da ti pamet stane”, te zbirku kratkih priča za djecu „Dnevnik sivog mačka i druge priče”, u koautorstvu sa svojim tada dvanaestogodišnjim sinom. U nakladi Semafora 2015. izlazi joj zbirka poezije „Sunce na šalteru”, a u 2016. treća zbirka kratke proze, „Glineni anđeli”. Godine 2018. godine objavljuje svoj prvi roman „Divlje guske” – dirljiv, moćan i potresan roman o odrastanju.

Proznim djelima zastupljena je u brojnim skupnim zbirkama i na portalima. Vanjski je suradnik T – portala, gdje objavljuje osvrte na društveno – političke prilike u Hrvatskoj.

Pročitajte još

Učitavanje...