Karate klub “Nexe” Našice organizira treninge za djevojke / žene

Na organizaciju treninga za žene odlučili smo se prije 6 godina – tada smo imali skupinu žena koja je preko godinu dana aktivno trenirala. Bile su zadovoljne s treninzima jer su na sebi vidjele rezultate, ali nažalost nismo mogli nastaviti s treninzima zbog uvjeta u kojima smo tada trenirali. S obzirom na to da je u zadnje vrijeme bilo dosta upita za treninge za žene odlučili smo se ponovo ih pokrenuti jer smo sada u prostoru u kojem uživamo trenirati ! Organiziramo dvije vrste treninga i mislimo da će se svatko pronaći u jednom od njih!

Kako odabrati trening?

ZEN TRENING (ponedjeljkom i srijedom od 17:30h do 18:30h)

Zen trening će aktivirati mišiće cijelog tijela kroz vrlo smirene vježbe – radit ćemo na povećanju fleksibilnosti, koordinacije, ravnoteže i preciznosti pokreta. Veliki naglasak će biti na pravilnom držanju i disanju. Većinu ciljeva postić ćemo pomoću izvođenja osnovnih karate kretnji koje utječu na pokretljivost ramena, laktova, kralježnice, kukova, koljena, potiču cirkulaciju i aktiviraju mišiće.

Na Zen trening se mogu uključiti žene bez obzira na dob i trenutnu fizičku spremnost, npr., žene koje su svjesne da nisu u formi, koje se duže vrijeme nisu bavile nekom sportskom aktivnošću – ili nisu nikada, one koje vraćaju pokretljivost nakon poroda itd. Isto tako, moram naglasiti, na Zen se mogu uključiti i žene koje su u formi –za njih imamo pripremljene narukvice s opterećenjem i zglobne utege kako bi dodatno opteretile mišiće.

Ovaj trening ne uključuje skokove, šprinteve ni brze promjene smjera kretanja i upravo zato je dobar izbor za osobe koje zbog svog fizičkog stanja nisu u mogućnosti izvoditi takve vježbe, a i za one koje su fit, ali su u potrazi za smirenom vrstom treninga.

AERO KARATE (ponedjeljkom i srijedom od 18:45h do 19:45h)

Aero karate će aktivirati mišiće cijelog tijela te vam pomoći da postanete snažniji, lijepo oblikovani i sigurniji u sebe. Nakon zagrijavanja i razgibavanja slijede vježbe poput raznih skokova, čučnjeva, plankova, šprinteva koji će u kombinaciji s karate tehnikom pomoći da na zanimljiv način dosegnemo postavljene ciljeve.

Ciljeve ćemo postići pomoću izvođenja karate kretnji – stavova, obrana, udaraca (rukama i nogama) koji će se, nakon što budu pravilno savladani, izvoditi snažno i brzo. Udarci se ne će izvoditi na protivniku nego „po zraku“ te na fokuserima i vreći. Ovim treningom radit ćemo na brzini, koordinaciji, snazi, fleksibilnosti, preciznosti i ravnoteži. Trening je odlična opcija za žene koje žele biti u boljoj kondiciji, učvrstiti i oblikovati tijelo i riješiti se stresa. Naglašavamo kako vam nisu potrebna predznanja pokreta u borilačkim sportovima, sve potrebno naučit ćete na treninzima.

Što treba ponijeti na trening?

Na treninge je potrebno doći u udobnoj odjeći i ponijeti bočicu vode – to je sve što vam treba od opreme! Pod je obložen tatamijem (strunjačama za karate) tako da treniramo bosi ili u neklizajućim čarapama.

Cijena?

Mjesečna članarina je 150kn. Možete doći na prvi probni trening koji ne plaćate.

Kome se javiti?

Zauzmite svoje mjesto već danas jer treninzi počinju 1.4.2019.! Za trening se možete javiti trenerici Kristini na 091 2520386 ili u inbox Karate klub “Nexe”

Zbog kvalitete rada treninzi se održavaju s manjim skupinama žena tako da je broj po skupini ograničen na 12.

Treninge planira i provodi trenerica Kristina Minarik, stručna specijalistica kineziologije, sportska trenerica karatea, crni pojas, 3. DAN

Pročitajte još