Jedini tamburaški orkestar na državnoj razini

Jedini tamburaški orkestar na državnoj razini

Jedini tamburaški orkestar na državnoj razini

Nakon izvedbi svih natjecatelja na regionalnom 57. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa rezultati za Osnovnu glazbenu školu Kontesa Dora su izvrsni. U okrilju Ministarstva znanosti obrazovanja, te Agencije za odgoj i obrazovanje i organizatora Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, polaznici odjela tambure ponovno su zablistali najvišim sjajem.

Osim solista, Lane Prišć koja je u I. kategoriji, u disciplini solo bisernica uz pranju glasovira, nagrađena prvom nagradom, čiji je mentor i korepetitor bio Dean Kopri, Toni Tomljanović u III. kategoriji uz mentora Luke Pavlekovića, osvojio drugu nagradu, zablistali su i članovi Tamburaškog orkestra. Time je, našički orkestar ostao jedini predstavnik koji će za mjesec dana na Muzičkoj akademiji u Zagrebu braniti čast hrvatskog nacionalnog glazbala – tambure u srazu s gudačkim i puhačkim orkestrima.

Dirigent orkestra Dean Kopri u natjecateljski program uvrstio je i svoju autorsku skladbu „Tamburaške varijacije“ koja je na pretposljednjem Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe Osijek proglašena najboljom praizvedbom. Iz škole se nadaju da će ovako dobri rezultati, pridati veću pažnju uređenju njihovih prostorija koje se nalaze u pomalo derutnom prostoru Malog dvorca Pejačević.

Pročitajte još