Javna ustanova darovala automobil za nadzor ribočuvarskog područja

U ime Javne ustanove agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko – baranjske županije, ravnatelj Davor Mikulić potpisao je jučer (16. lipnja) Ugovor o poslovnoj suradnji i donaciji automobila sa Zajednicom športskih ribolovnih društava Osijek. Cilj ove donacije je uspostava zajedničkog nadzora i eventualnih sankcioniranja prekršitelja na području Regionalnog parka Mura – Drava kojim upravlja Javna ustanova. Nadzor će se odvijati kopnenim i vodenim dijelovima. Predmet nadzora će biti u prvom redu provedba Zakona o zaštiti prirode i Zakona o slatkovodnom ribarstvu.

Problem Ribočuvarske službe je široko područje djelovanja koje pokriva oko 2.800 ha ribolovnih voda, a koje moraju obilaziti terenskim vozilom. Vozilo koje trenutno koriste je staro gotovo 20 godina. „Zajednica se obratila zamolbom Osječko – baranjskoj županiji i Javnoj ustanovi za pomoć u rješavanju navedenog problema. S obzirom da je Javna ustanova iz Projekta „Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom NATURA 2000“ dobila novo službeno vozilo, odlučili smo im za njihove potrebe donirati Dacia-u Duster koja je u vlasništvu Javne ustanove.” – rekao je Mikulić prilikom primopredaje vozila.

 

Potpisivanju ugovora i primopredaji nazočio je i zamjenik župana Osječko – baranjske županije Goran Ivanović. „U ime župana Ivana Anušića i u ime Osječko – baranjske županije želim čestitati na ovom partnerskom odnosu. Javna ustanova je imala nešto što može ponuditi zajednici, uputili su zamolbu i suradnja je realizirana. Upravo je ovo primjer kako treba funkcionirati na svim razinama, ključna je suradnja za zajednički cilj.” – rekao je Ivanović.

 

Javna ustanova tijekom godine provodi brojne aktivnosti te sudjeluje u provedbi projekata poput projekta Razvojni okviri upravljanja ekološkom mrežom NATURA 2000, projekta prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija Wetladnrestore, projekta Riverside, također prekogranične suradnje Hrvatske i Mađarske te brojnim projektima prirodne baštine gdje su partneri Općine i Gradovi s područja županije.

Pročitajte još