Izvješće iz Centra 112 i policijske Uprave

Policija i hitna pomoć Našice

Policija i hitna pomoć Našice


Tijekom protekla 24 sata Centar 112 Osijek zaprimio je ukupno 268 poziva, od toga 38 za hitnu medicinsku pomoć i 24 za policiju.

U protekla 24 sata na području Osječko-baranjske županije zabilježeno je 6 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe ozlijeđene. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području Đakovštine, a po jedna na području Osijeka, Baranje, Donjeg Miholjca i Valpovštine.


NEDOZVOLJENA TRGOVINA

Policijski su službenici jučer, 4. lipnja u Osijeku, na Sjenjaku zatekli 31 godišnjakinju u prodaji 45 vrećica rezanog duhana ukupne težine više od devet kilograma. Duhan i digitalnu vagu su oduzeli uz potvrdu, a protiv 31-godišnjakinje podnosimo kaznenu prijavu.


PRONAĐENA DJEČJA KOLICA

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da u večernjim satima 1. lipnja na Trgu Ante Starčevića u Osijeku nisu ukradena dječja kolica vlasništvo 22-godišnjakinje, već ih je vlasnica zaboravila u trgovačkoj radnji na Trgu Ante Starčevića. Kolica su vraćena vlasnici.


PRONAŠAO RUČNU BOMBU 

Jučer, 4. lipnja oko 11 sati na dijelu državne ceste 34 između Podravske Moslavine i Gezinaca, djelatnik tvrtke je prilikom iskopa zemlje radnim strojem pronašao ručnu bombu M-75. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je preuzeo bombu.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Stric pivo

Pročitajte još