Održana izložba ‘’Slatko Zagorje Našicama’’

Proteklog je vikenda na gradskom trgu održana tradicionalna manifestacija Slatko Zagorje Našicama. To je deveta po redu izložba domaćih kolača u organizaciji Udruge Zagoraca Kaj iz Našica koja ima za cilj podsjetiti i promovirati slatke zagorske delicije.

„Udruga Zagoraca Kaj Našice kao jedna od aktivnijih udruga Grada Našica, raznim aktivnostima koje provodi u lokalnoj zajednici brine o očuvanju tradicijske baštine i posebno živom čuva gastronomsku tradiciju Zagorja. Višegodišnja je tradicija Udruge gastromanifestacija kojom se uključujemo u program obilježavanje Dana grada Našica. Na jednom mjestu mogla se vidjeti i degustirati gibanica sa sirom, zljevanka, dizana gibanica sa rogačom, buhtli, bazlamača, štukli sa sirom, klipiči, kolač od jabuka i rogača i študlin od jabuka. Jednom rječju, blagodat za oči, ali i nepce. Kolači su vrlo jednostavni, ali spravljeni s puno mašte i ljubavi.” – rekla je predsjednica Udruge Kaj, Snježana Fridl.

Dodala je da su kolači rezultat rada vrijednih i spretnih članica te kako joj je drago da su posjetitelji uživali u zagorskim slasticama i prijateljskom druženju. Sve izložene slatke delicije mogle su se i kupiti “za ponijeti kući”, s tim da se plaćalo “dobrovoljnim prilogom’, tj. onoliko koliko tko procijeni da vrijedi ono što je sam odlučio ponijeti. Posebeno atraktivan bio je izložbeni štand uređen u duhu zagorske tradicije i očuvane baštine. Domaći kolači bili su izloženi u tradicionalnom keramičkom posuđu i masivnim staklenim tacnama na podlozi domaćeg platna.

Ovim putem redakcija TV Našica obitelji i prijateljima iskazuje iskrenu sućut. Kako su ovo najteži trenuci za obitelj, TV Nasice.com ovakve objave NE NAPLAĆUJE i sve vezano za njih je BESPLATNO. Dovoljno je da nam se javite na službeni e-mail [email protected] te pošaljete smrtovnicu.

Pročitajte još