Izabrane najljepše okućnice na području Grada Našica

 

Prva hrvatska bačvarija i destilerija „Pepel®-Co” dodijelila je 18. puta zaredom povodom proslave Dana Grada Našica priznanja za najljepše okućnice na području Grada Našica.

Povjerenstvo za izbor najljepše okućnice u sastavu: Hrvoje Pepelko – vlasnik hrvatskog brenda “Pepel®-Co”, Milan Papučić – član Udruge “DarNa” Našice, Hrvoje Žiha – direktor „Našičkog parka”, u ime ravnateljice Zavičajnog muzeja Našice Silvije Lučevnjak, Melita Husnjak, kustosica u Zavičajnom muzeju i Ines Lijić – učenica, izabralo je tri obiteljska imanja.

Izbor za najuređeniju okućnicu provodi se u kategoriji obiteljska imanja

Kao najljepše nagrađene su one obitelji Kvastek, obitelji Ništ i Stjepana Bandala. Uz članove Povjerenstva i njihove predstavnike dodjeli priznanja prisustvovao je i gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba koji je istaknuo da su dobitnici naši vrijedni sugrađani koji neumornim i strpljivim uređivanjem svojih okućnica promiču kulturu rada i življenja na području grada.

Čestitke nagrađenima uputio je i Darko Cerovski predsjednik VMO Našice. Cilj je organizatora ove tradicionalne manifestacije otkriti skrivenu ili prepoznatljivu i postojanu ljepotu ugodnu sugrađanima i privlačnu turistima. Izbor za najuređeniju okućnicu provodi se u kategoriji obiteljska imanja, a ocjenjuje se: hortikulturno rješenje, cjelogodišnje održavanje, raznovrsnost bilja, kreativnost i originalnost, opremljenost okućnice, opći utisak te utjecaj na cjelokupni izgled okruženja. Odavanjem priznanja najzaslužnijima ostvaruje se sinergija javnog i privatnog djelovanja na uređenju i očuvanju okoliša kao zajedničkog dobra.

Pročitajte još