Izabrane najljepše okućnice na području Grada Našica 2023.

 

Prva hrvatska bačvarija i destilerija “Pepel®-Co” dodijelila je 17. puta zaredom povodom proslave Dana Grada Našica priznanja za najljepše okućnice na području Grada Našica.

Povjerenstvo za izbor najljepše okućnice u sastavu: Hrvoje Pepelko – vlasnik hrvatskog brenda “Pepel®-Co”, Milan Papučić – član Udruge “DarNa” Našice, Hrvoje Žiha – direktor “Našičkog parka”, Silvija Lučevnjak – ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice i Ines Lijić – učenica, izabralo je tri obiteljska imanja čiji su vlasnici:

  • obitelj Patajac, Ulica Dore Pejačević 8, Našice
  • obitelj Kapraljević, Ulica Đure Đakovića 48, Našice
  • obitelj Kurtek, Ulica Ruđera Boškovića 45, Našice.

Uz članove Povjerenstva dodjeli priznanja prisustvovao je i gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba koji je istaknuo da su dobitnici naši vrijedni sugrađani koji neumornim i strpljivim uređivanjem svojih okućnica promiču kulturu rada i življenja na području Grada Našica te za uložen trud i ljubav zasluženo dobivaju prigodna priznanja obrta Pepel®-Co.

Cilj je organizatora ove tradicionalne manifestacije otkriti skrivenu ili prepoznatljivu i postojanu ljepotu ugodnu sugrađanima i privlačnu turistima. Izbor za najuređeniju okućnicu provodi se u kategoriji obiteljska imanja, a ocjenjuje se: hortikulturno rješenje, cjelogodišnje održavanje, raznovrsnost bilja, kreativnost i originalnost, opremljenost okućnice, opći utisak te utjecaj na cjelokupni izgled okruženja. Odavanjem priznanja najzaslužnijima ostvaruje se sinergija javnog i privatnog djelovanja na uređenju i očuvanju okoliša kao zajedničkog dobra.

Pročitajte još