Iz kuće ukrao novac

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u vremenskom periodu od 7. do 11. listopada u Mrzoviću, nepoznati je počinitelj iz obiteljske kuće u vlasništvu 56-godišnjaka ukrao nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Niski vodostaj otkrio projektil

U jutarnjim satima 15. listopada u blizini mjesta Draž, na „Topoljskom dunavcu“ uslijed niskog vodostaja rijeke Dunav u plitkoj vodi na 5m od obale 69-godišnji građanin prilikom ribolova pronašao je topnički projektil. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je izuzeo projektil, i na sigurnom mjestu uništio, kako ne bi došlo do ugrožavanja života i zdravlja ljudi, te imovine.

 

Policija pronašla ukraden bicikl

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 15-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „krađa“. U večernjim satima 13. rujna, u Osijeku, 15-godišnjak ukrao je nezaključan bicikl koji se nalazio naslonjen na zid jedne tvrtke. Bicikl je pronađen i vraćen 32-godišnjoj vlasnici. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske i događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća. U tri prometne nesreće tri su osobe lakše ozlijeđene dok su šest prometnih nesreća za posljedicu imale materijalnu štetu. Četiri su se dogodile na području Osijeka, po dvije na području Belog Manastira i Đakova te jedna na području Belišća.

Jučer, 15. listopada na području PU osječko – baranjske policijski službenici zaustavili su dva vozača bicikla koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirali su u 20,10 sati kada su u Belom Manastiru, zaustavili bicikl kojim je upravljao 58-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira. Vozaču je izmjerena količina alkohola u krvi od 2,22 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno Prekršajnom zakonu, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Pročitajte još