IT konferencija KulenDayz 2022. okupila 600 sudionika

U Osijeku se od 2. do 4. rujna 2022. godine održava 13. IT konferencija KulenDayz na kojoj sudjeluje više od 600 sudionika iz Hrvatske i još 14 država, a u čijoj organizaciji sudjeluju tvrtke Microsoft Community, Osijek Software City i Project Management Institute Hrvatska te Akademije za umjetnost i kulturu.

Ova najveća regionalna community informatička konferencija opet je okupila odlične predavače, nudi tehnološke zanimljivosti te svim sudionicima pruža priliku za širenje znanja i upoznavanje s drugim zaljubljenicima u tehnologiju. Posebna je zbog volonterskog rada svih aktera, opuštenog stila predavanja, a uz tehnologiju i inovacije prepoznata i kao događaj na kojemu je druženje i razmjena kontakata među sudionicima jednako važna.

Program ovogodišnje konferencije KulenDayz sastoji se više od 60 predavanja

Na otvorenju 13. IT konferencije KulenDayz, održanom jučer (3. rujna 2022. godine) u prostoru Stare pekare u osječkoj Tvrđi, sudionike Konferencije pozdravili su zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin i zamjenik župana Osječko – baranjske županije Mato Lukić koji je organizatorima Konferencije čestitao na iznimnom dobroj organizaciji i konceptu koji je u velikoj mjeri posvećen djeci i mladima te njihovom privlačenju u IT sektor.

Program ovogodišnje konferencije KulenDayz sastoji se više od 60 predavanja i 10 cjelodnevnih treninga iz raznih tehnologija i dizajna uz poseban program iz upravljanja projektima. Posebnost 13. Konferencije je program namijenjen djeci školskog uzrasta – KulenDayz Kidz, u komu mališani kroz poučne radionice i igre mogu isprobati edukativne sadržaje vezano za računala, programiranje, robotiku, sigurnost na internetu, a sve sa ciljem da se više zainteresiraju i uključe u svijet informatike.

Osim u prostoru Stare pekare, Konferencija se održava i u prostoru Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku te Etno hotelu u Kopačevu i Parku prirode Kopački Rit.

Pročitajte još