Isplata jednokratnog novčanog primanja radi ublažavanja posljedica porasta cijena energenata počinje 29. prosinca

U četvrtak 29. prosinca 2022. počinje isplata jednokratnog novčanog primanja radi ublažavanja posljedica rasta troškova života korisnicima mirovine i isplata jednokratnog novčanog primanja korisnicima doplatka za djecu radi ublažavanja posljedica porasta cijena energenata.

Za ovu isplatu osigurano je 465.087.300,00 kuna iz državnog proračuna

U skladu s Odlukom o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica rasta troškova života Vlade RH od 22. prosinca 2022., jednokratno novčano primanje (JNP) dobit će 685 887 korisnika mirovine ostvarene u Republici Hrvatskoj u obveznom mirovinskom osiguranju, koji imaju prebivalište u RH, koji nisu zaposleni odnosno ne obavljaju djelatnost na temelju koje postoji obveza osiguranja, i čija ukupna mjesečna mirovinska primanja za mjesec kolovoz ne prelaze iznos od 4.360,00 kuna, kao i korisnicima hrvatske i inozemne mirovine koji su HZMO-u već dostavili dokaz o neto iznosu inozemne mirovine za mjesec kolovoz 2022.

Jednokratno novčano primanja korisnicima doplatka za djecu

U skladu s Odlukom o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima doplatka za djecu radi, ublažavanja posljedica porasta cijena energenata, Vlade RH od 22. prosinca 2022., korisnicima doplatka za djecu koji su ostvarili pravo na isplatu JNP-a sukladno Odluci o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima doplatka za djecu radi ublažavanja posljedica porasta cijena energenata („Narodne novine“, broj 104/22.). Korisnicima zatečenim u isplati doplatka za djecu u mjesecu listopadu, studenom i prosincu 2022. te onima kojima su u tijeku postupci ostvarivanja prava na doplatak za djecu, a pravo na isplatu bude im priznato do 31. prosinca 2022., JNP isplatit će se u veljači 2023.

Pročitajte još