Iskoristite lijepo vrijeme

Jučer smo se grijali na 28 celzijusa stupnjeva, no bio je to zadnji tračak ljeta. Paklene vrućine, za sada, su iza nas, a veseliti se možemo ugodnom vremenu. Ipak i ono će mjestimice kvariti kiša.

Cijeli dan na otvorenom

Temperature između 20 i 24 stupnja obilježit će cijeli ovaj tjedan, pa i vikend. Nakon toplinskog vala, ovo je osvježenje koje smo čekali. A kako ga iskoristiti?

Mi predlažemo:

Šetnja

Iako većina preporučuje šetnju prirodom, mi ćemo vas ovaj puta pozvati da prošetate novoizgrađenim pješačkim stazama oko našeg Grada. Ugrijani asfalt sada nije prepreka kao ni jako popodnevno sunce. Uživajte u našem gradu stazama prema Velimirovcu, Martinu pa sve do Markovca Našičkog.

Bicikliranje

Za bicikliranje vrijedi isto kao i za šetnju, iskoristite novoizgrađene biciklističke staze kroz cijeli grad, ali i okolicu. Nesmetana vožnja, prvenstveno je opuštajuća, ali i sigurna.

Planinarenje

Ako ste ipak veći ljubitelj prirode zaputite se prema Krndiji, putem Našičke geološke staze. Novootvorena Staza u dužini od 23 kilometra uključuje 13 edukativnih povijesnih i 12 edukativnih geoloških ploča. Smatra se srednje zahtjevnom zbog njezine duljine, pa je za obilazak potrebno odvojiti nekoliko sati.

>> Planinari obišli Našičku geološku stazu

Pomoć životinjama

Boravak u prirodi možete učiniti i korisnim, ne samo za vas i vaše zdravlje, nego i za druge. Vrijeme provedite na Farmici. Njima je uvijek dobrodošla pomoć ili ruka za maženje, netko za igru.

Ipak, ne zaboravite ponijeti kišobran gdje god krenuli.

Pročitajte još