Iskoristio nepažnju i ukrao novčanik

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u poslijepodnevnim satima 30. siječnja, ispred trgovine u Ulici Josipa Reihl Kira u Osijeku, nepoznati je počinitelj iskoristio nepažnju 77-godišnjakinje te joj iz torbe ukrao novčanik s novcem, bankovnim karticama i dokumentima. Vlasnici je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Ukrali gorivo

U noći s 30. na 31. siječnja nepoznati je počinitelj na odmorištu autoceste u blizini mjesta Beketinci iz teretnog automobila bugarskih registracijskih oznaka ukrao nekoliko stotina litara goriva, vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Također u noći s 30. na 31. siječnja, nepoznati je počinitelj iz teretnog automobila parkiranog u Južnom predgrađu u Brijestu ukrao nekoliko stotina litara goriva. Vlasniku je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

Za nepoznatim počiniteljima se traga.

 

Požar u Uglješu

U poslijepodnevnim satima 31. siječnja došlo je do požara štale u Uglješu. Do požara je došlo nakon što je vlasnik na zemlju u dvorištu odložio pepeo sa žari, koju je vjetar donio do grede na tavanu štale. Vatra se proširila na krovište i sijeno, koje je u potpunosti izgorjelo. Materijalna šteta nastala vlasniku iznosi oko deset tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo izvješće.

Apeliramo na građane da, ukoliko spaljuju korov, žbunje, šikare, suhe trave i drugi biljni otpad, poduzmu mjere i radnje kako ne bi došlo do požara.

Neke od zaštitnih mjera su:

  • odmaknuti tvari koje se spaljuju od vodova električne energije, javnih cesta, željezničkih pruga, industrijskih postrojenja, stambenih građevina i drugih objekata, na udaljenost izvan dosega vatre i dima;
  • načiniti pojas širine 3 metra čist od suhe trave i drugih zapaljivih tvari oko mjesta predviđenog za spaljivanje;
  • osigurati nazočnost dovoljnog broja osoba sposobnih za gašenje požara, a ovisno o veličini površine koja se spaljuje i količini gorive tvari;
  • uz mjesto spaljivanja osigurati sredstva za gašenje požara;
  • spaljivanje provoditi isključivo za mirnog vremena, odnosno kada nema vjetra;
  • bitno je pregledati ostatke spaljivanja i u potpunosti ih ugasiti.

 

Policija razotkrila počinitelje kaznenih djela

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 18-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo razbojništvo. Mladić je u studenom 2017. godine uz prijetnju hladnim oružjem zatražio novac od djelatnice prodavaonice u Srijemskoj ulici u Osijeku. Nakon što mu je odbila dati novac, udaljio se iz prodavaonice.

Sumnja se i da je 23-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađa. Mladić je u listopadu 2018. godine u svlačionici osnovne škole u Sarvašu iz torbe ukrao mobitel vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Nadležnim državnim odvjetništvima podnesena su posebna izvješća.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena. Preostalih šest nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu.

Šest se dogodilo na području Osijeka, a jedna na području Đakova.

Pročitajte još