Iskoristio nepažnju i ukrao novčanik

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u ponedjeljak, oko 19 sati, u Osijeku nepoznati je počinitelj na parkirališnom prostoru ispred trgovine iz prodajnih kolica 23-godišnje hrvatske državljanke ukrao novčanik s novcima, osobnim dokumentima i bankovnim karticama. Vlasnici je nastala materijalna šteta od više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Provalio u kuću i ukrao nakit

Jučer, 14. srpnja, u Ivanovcu nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 20-godišnje hrvatske državljanke te iz kuće otuđio nakit i novce. Materijalna šteta cijeni se na nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja intenzivno traganje za počiniteljem.

 

Provalio u stanove

Jučer, 14. srpnja, u poslijepodnevnim satima, u Osijeku nepoznati je počinitelj provalio u stan iz kojeg je otuđio mobitel i nakit. Zatim je provalio u drugi stan u blizini gdje će se materijalna šteta naknadno utvrditi. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja intenzivno traganje za počiniteljem.

 

Policija pronašla počinitelja

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 28-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari“. U noći, s 11. na 12. srpnja, na parkiralištu u Koški 29-godišnjak ušao je u otključan osobni automobil s ključevima u kontakt bravi te ga odvezao. Policijski službenici pronašli su vozilo te ga vratili vlasniku.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka, Belog Manastira, Đakova i Belišća.

 

Ostali događaji u prometu

Jučer, 14. srpnja na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu su zaustavljena 3 vozača (1 osobnog automobila, 1 mopeda i 1 bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 21,20 sati u Belišću kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist. Vozaču bicikla, 33-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Belišća utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,77 grama po kilogramu.

 

U 20,40 sati u Čepinu, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 61-godišnji hrvatski državljanin iz Čepina. Upravljao je vozilom uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi od 2,13 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

 

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „AM“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još