Iskoristio nepažnju i ukrao novac

Iskoristio nepažnju i ukrao novac

Iskoristio nepažnju i ukrao novac

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u večernjim satima 9. siječnja nepoznati počinitelj lažno se predstavio djelatnici kioska u blizini centra Osijeka kao policijski službenik.

Izjavio je da su u kiosk stavljene u opticaj krivotvorene novčanice i zatražio na uvid novac iz blagajne. Nakon što ga je pustila u unutrašnjost kioska, iskoristio je njezinu nepažnju te iz blagajne ukrao nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Razbojništvo

U večernjim satima 16. siječnja nepoznati je počinitelj ušao u prodavaonici na području Podgajaca Podravskih, uporabom sile, natjerao djelatnicu da mu preda novac. Nakon što je ukrao više tisuća kuna, udaljio se u nepoznatom pravcu. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Požar u Bistrincima

Oko 9,30 sati 16. siječnja, uslijed pregrijavanja i tinjanja drvene grede na stropu uz dimnjak, došlo je do požara u obiteljskoj kući u Gupčevoj ulici u Bistrincima. Opožarene su dvije grede, a dio stropa dnevnog boravka urušio se uslijed grijanja. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a materijalna šteta iznosi oko tisuću kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je izvješće.

 

Pronašli minu i dio mine

Prilikom čišćenja kanala u blizini Tenje u prijepodnevnim satima 16. siječnja djelatnik osječke tvrtke pronašao je protutenkovsku antimagnetsku minu.

Također u prijepodnevnim satima 16. siječnja, prilikom obavljanja radova u Opatijskoj ulici u Osijeku djelatnik osječke tvrtke pronašao je stabilizator minobacačke mine.

Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu preuzeli su navedena sredstva na mjestu pronalaska.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana je jedna prometna nesreća, koja je za posljedicu imala materijalnu štetu, a dogodila se na području Baranje.

Pročitajte još