Investicije na području Općine Podgorač teku punim intenzitetom

Održana je 6. sjednica Općinskog vijeća Općine Podgorač, a sastojala se od 18 točaka dnevnog reda. Općinsko vijeće prihvatilo je izvješće o stanju sigurnosti na području Općine za prošlu godinu, kao i izvješće o radu davatelja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada. Prihvaćen je i prijedlog godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Općine Podgorač za razdoblje od 01. siječnja do 31. prosinca 2021. godine.


Od ostalih točaka treba svakako izdvojiti izvješća o izvršenju Programa građenja te održavanja komunalne infrastrukture za prošlugodinu.

Uspješno razdoblje iza Općine Podgorač

Načelnik Goran Đanić je, između ostalog, istaknuo kako Općina Podgorač u 2022. nastavlja s predviđenim projektima od kojih je izdvojio rekonstrukciju nogostupa u naseljima Bijela Loza, Razbojište i Ostrošinci, a s nekoliko riječi se osvrnuo na sigurnosno stanje u Općini.

„Danas smo održali redovnu sjednicu koja se sastojala od 18 točaka, a svakako bih izdvojio točku o stanju sigurnosti na području Općine Podgorač. Sigurnost na području naše Općine je sasvim zadovoljavajuća, naravno da uvijek ima manjih problema, ali njih uspješno rješavamo u suradnji s Policijskom postajom Našice. U 2. točki smo se osvrnuli na rad davatelja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada za 2021. godinu, a ovdje pričamo o Našičkom parku d.o.o.. Bilo je riječi i o Programima javnih potreba u socijalnoj skrbi, sportu i kulturi u Općini Podgorač za prošlu godinu. Naglasio bih kako smo u 2021. godini imali nešto manje kulturnih i sportskih događanja, a uzrok je bio nastavak pandemije, odnosno pridržavanje propisanih mjera.” – istaknuo je načelnik Đanić koji je ocijenio prošlu godinu dosta uspješnom.

Tradicionalna manifestacija „Uskrsni stol u Podgoraču” će se uskoro održati

U ovoj godini Općina Podgorač nastavlja s predviđenim projektima i manifestacijama. Tako su, prema riječima načelnika Đanića, podijeljeni uskrsni pokloni najmlađim žiteljima Općine, a uskoro će se održati tradicionalna manifestacija „Uskrsni stol u Podgoraču”. Zahvaljujući popuštanju mjera ova će manifestacija ponovno pokazati sve bogatstvo Općine Podgorač kao i susjednih općina.

Načelnik se osvrnu s nekoliko riječi i na investicije koje teku predviđenim intenzitetom. „Započeli smo s rekonstrukcijom nogostupa u naseljima Bijela Loza, Razbojište i Ostrošinci dok se ovih dana nastavlja izgradnja kanalizacijske mreže u naselju Stipanovci. Svakako bih istaknuo izgradnju, to jest obnovu prostorija naših nogometnih klubova u ovoj godini.”

Stric pivo

Pročitajte još