Instalirala aplikacije pa ostala bez 71 tisuće kuna

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u vremenu od 21. siječnja do 2. srpnja, 45-godišnjakinja iz Podgajaca Podravskih, stupila je u kontakt putem elektroničke pošte i aplikacije „Watsapp“ s nepoznatom osobom. Na nagovor nepoznate osobe instalirala je 2 aplikacije i slala joj kodove navedenih aplikacija nakon čega je s njenog bankovnog računa bez znanja i odobrenja podignuo ukupno 71.957,51 kunu. Policija podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku. Također upozoravaju građane da podatke sa svoje bankovne kartice ne upisuju na sumnjivim stranicama ili aplikacijama, a više o računalnim prijevarama i njihovim oblicima možete pročitati ovdje.

Oštećena rampa u tvrđi

U noći, s 16. na 17. kolovoz, u Osijeku nepoznati počinitelj nasilno je oštetio i savinuo ulaznu rampu u „Tvrđu“. Gradu Osijeku počinjena je materijalna šteta oko 6.000,00 kuna. Protiv počinitelja slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Tijekom protekla 24 sata evidentirane su tri prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirali smo tri prometne nesreće. Na području Osijeka dogodile su se dvije prometne nesreće, a u Našicama jedna prometna nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozlijede, a dvije prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Sudionici u prometnim nesrećama nisu bili alkoholizirani.

Događaji u prometu

Jučer, 23. kolovoza na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentiran je jedan vozač osobnog automobila i četiri vozača bicikla koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 20,40 sati u Belom Manastiru, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 33-godišnji biciklist iz Belog Manastira. Evidentirana mu je koncentracija od 3,06 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

U 13,50 sati na autocesti A-5, 72-godišnji vozač osobnog automobila iz Pašmana. Kretao se iz smjera Slavonskog Broda u smjeru Đakova u suprotnom ili zabranjenom smjeru, tj. kolničkom trakom namijenjenom za kretanje vozila iz suprotnog smjera. Vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000,00 kuna te zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca, a po pravomoćnosti će mu se odrediti 6 negativnih bodova.

U 21 sat u Osijeku, u Ulici Zapadno predgrađe, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 23-godišnjak. Evidentirana mu je brzina od 172 km na sat u naselju, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena prometnim znakom na 60 km na sat. Za počinjeni prekršaj izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 10.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca, a po pravomoćnosti će mu se odrediti 6 negativnih bodova.

Pročitajte još