I početak novog radnog tjedna vjetrovit, oblačan i kišovit

Tmurno, pretežno oblačno i kišovito, te razmjerno vjetrovito i svježe – to je vrijeme u ove nedjelje i ponedjeljka. Od sutra kreće promjenjivo uz česta sunčana razdoblja.

Tako je ovog ponedjeljka jutarnja temperatura zraka u Našicama iznosila 8 °C, a dnevna će se kretati oko deset stupnjeva. Promjenljivo, u unutrašnjosti pretežno oblačno. Mjestimice kiša, u višem gorju povremeno i susnježica i snijeg, a na jugu pljuskovi i grmljavina. Oborina će biti češća u prvom dijelu dana. Puhat će većinom umjeren, na udare ponegdje i jak sjeveroistočni vjetar, poslijepodne u slabljenju. Najniža temperatura zraka od 3 do 8 °C. Najviša dnevna uglavnom između 6 i 11 °C.

Uz promjenjivo i, u većini krajeva, oblačno vrijeme, biometeorološke prilike će u većem dijelu dana biti razmjerno nepovoljne. Meteoropati mogu imati smanjenu koncentraciju i slabiji radni učinak, a kronični bolesnici pojačane zdravstvene tegobe. Ipak, postupna stabilizacija atmosferskih uvjeta prema kraju dana u većini će krajeva donijeti postupno poboljšanje biometeoroloških uvjeta i umanjiti vremenom izazvane tegobe i kroničnih bolesnika i meteoropata.

Pročitajte još