I ove godine besplatni udžbenici i radne bilježnice za sve školarce

Ravnateljica Osnovne škole Dore Pejačević Našice, Jasminka Falamić, primila je danas u radni posjet gradonačelnika Josipa Miletića i pročelnika Upravnog odjela za investicije Ivana Majera na kojem su prokomentirali početak nove i drugačije školske godine. Ravnateljica Falamić istaknula je kako su spremni uz sve epidemiološke mjere dočekali učenike, a posebice što su svu djecu dočekali besplatni udžbenici i radne bilježnice. Naime, Grad Našice se je i ove godine odlučio nabaviti svim učenicima besplatne radne bilježnice. Radne bilježnice su dobile 3 škole s područja Grada Našica, OŠ Dore Pejačević Našice, OŠ kralja Tomislava Našice i OŠ Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac.

S ovom akcijom započelo se prije tri godine kada su se nabavili udžbenici za svu djecu. Pošto je financiranje udžbenika u prethodnom razdoblju prešlo na Ministarstvo, Grad se odlučio prošle i ove godine nabaviti svim učenicima radne bilježnice. Vrijednost ove pomoći Grada je oko 400 000 kuna.” – rekao je gradonačelnik Josip Miletić te se zahvalio na gostoprimstvu ravnateljici OŠ Dore Pejačević, Jasminki Falamić i poželio školarcima puno uspjeha u novoj školskoj godini.

Ravnateljica Falamić istaknula je kako je ova velika potpora zaista bila bitna roditeljima da ne moraju financirati radnje bilježnice te da su u ovim epidemiološkim uvjetima i udžbenici i radne bilježnice dočekale učenike. „Zahvaljujući našoj akciji prikupljanja starih udžbenika i potpori Ministarstva, udžbenici su čekali učenike, a zahvaljujući donaciji, odnosno sponzoriranju Grada Našica, učenici su dobili i radne bilježnice. Željela bih se zahvaliti našoj knjižničarki Andrei Dubaić Begić koja je bila koordinatorica svih ovih aktivnosti od prikupljanja starih knjiga, nabave udžbenika i radnih bilježnica te distribucije. Zahvaljujem i svim učiteljima koji su joj pružili potporu jer je bio ovo jedan veliki organizacijski zahvat na početku školske godine.” – rekla je ravnateljica Falamić.

Napomenula je kako su na početku školske godine imali specifičnih organizacijskih problema jer je nevrijeme koje je pogodile Grad u osmom mjesecu ostavilo velike štete, no, sve su uspjeli sanirati kako bi spremni krenuli u početak nove školske godine. Ravnateljica se zahvalila na potpori građanima, DVD-u, komunalnim službama i drugim poduzećima koji su školi pritekli u pomoć.

Pročitajte još