Humanitarna akcija Udruge “Orao” Orahovica – Našice

Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata ”Orao” Orahovica – Našice provodi projekt Zaštita hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji u vrijeme epidemije COVID-19 kojeg je sufinanciralo Ministarstvo hrvatskih branitelja s 50.000,00 kn. Projektom je omogućena podjela 35 paketa hrane, higijenskih potrepština i zaštitnih sredstava potrebnih za borbu protiv pandemije koronavirusa hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata slabijeg novčano – materijalnog stanja.

Udruga je pakete dijelila svaki mjesec od srpnja, a 19.12.2020. je posljednji ciklus podjele 10 paketa koji sadrže i božićni poklon za djecu. Udruga je pakete podijelila u Orahovici, Zdencima, Đurđenovcu, Seoni, Našicama, Zoljanu, Ceremošnjaku, Markovcu Našičkom, Lili i Podgoraču.

 

Uz podjelu ovih pakete, Udruga je održala preko 30 online radionica kojima je pružena podrška i savjetovanje putem mrežne aplikacije za videokomunikaciju „ZOOM“. Predavanja su krenula u rujnu, a obuhvaćala su teme mentalnog zdravlja u vrijeme epidemije i sigurne kupnje putem Web shopa. Na posljednjoj radionici je sudjelovala i voditeljica Tima za psihosocijalnu pomoć VPŽ i ravnateljica Centra za socijanu skrb dipl.soc. Marija Prokl – Bajan i održala interaktivno predavanje na temu „Pandemijski umor“.

 

Ovim putem Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata ”ORAO” Orahovica – Našice zahvaljuje se gradu Našicama i Sportskoj zajednici grada Našica što nam je omogućila korištenje kombi za vozila za zadnju podjelu.

Pročitajte još