Humanitarna akcija „Sportom pomozimo drugima” okupila oko 250 sudionika

Na inicijativu Športske zajednice Grada Našica, a u suorganizaciji sa ŠUD „Šaran Našice”, BK Našice i URT „Nexe Team“ Našice prošlog je vikenda održana humanitarna akcija „Sportom pomozimo drugima“. U tri dana na Lapovcu se okupilo više od 250 sudionika, a za pomoć obitelji u potrebi prikupljeno je nekoliko tisuća kuna.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMETri dana aktivnosti

U petak je na Lapovcu otvoren “Šaranski kup hrvatskih branitelja”, u subotu je održana biciklijada, dok je nedjelja bila rezervirana za trčanje oko jezera. Jedinstvena je ovo akcija u kojoj su se ujedinile čak tri sportske udruge, Grad Našice i Športska zajednica Grada Našica.

Okupljene je pozdravio gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba istaknuvši kako je uistinu bilo živo sva tri dana na Lapovcu, onako kako treba izgledati baš svaki dan.

„Sportski događaji objedinjeni akcijom „Sportom pomozimo drugim” prikazuju kako su Našice grad sporta i kako ovdje živimo u sportskom duhu. Cilj nam je ovdje zajedničkim snagama promovirati zdrav život posebice najmlađih. Uz to ovom akcijom, humanitarnog karaktera, pružit će se pomoć i jednoj obitelji u potrebi. Stoga zahvaljujem svim članovima URT-a Nexe Team, Biciklističkom klubu Našice i ŠUD-u Šaran što su se aktivirali i udruženi organizirali ovu hvalevrijednu akciju.” – rekao je gradonačelnik i dodao da su organizatori, ali i sudionici snagom volje i zajedništva pokazali su kako Našice mogu i hoće.

„U ova tri dana na obali Lapovca okupljeno je oko 250 ljudi, sudionika ribičkog kupa, biciklijade i utrke. Veseli nas jer je humanitarna akcija okupila velik broj mladi, a naš je cilj u mladima potaknuti ljubav za sportom i sportskim životom. U Našice su došli i sudionici iz drugih krajeva Hrvatske što je izuzetno značajno za ovu akciju, koja je istaknimo organizirana prvi put. Grad Našice i Športska zajednica Grada Našica kroz godinu sudjeluje u nizu humanitarnih akcija, a u planu nam je i veliki broj novih.” – rekao je Nikola Antolović, predsjednik Športske zajednice Grada Našica.

Lapovac – novo mjesto brojnih događanja

Akcija je s ciljem organizirana upravo na Lapovcu, prirodnom biseru našičkog područja, koji će u skoroj budućnost, kaže gradonačelnik Kašuba, doživjeti svoju preobrazbu. „Lapovac je naš prirodni resurs sa kojim počinjemo jednu ozbiljnu turističku priču. Sam po sebi je lijep, ali ove godine započinjemo dogovore i pisanje projekata u smislu ostvarivanja punog potencijala i razvoja turističke ponude. Cilj nam je imati ovdje uređenu i osvijetljenu biciklističku i trkačku stazu te ugostiteljske objekte.” – dodaje gradonačelnik.

Članovima URT Nexe Team također je važno održavanje događanja na Lapovcu, kojeg smatraju idealnim mjestom za brojne utrke, kao i za ovu humanitarnu.

„URT „Nexe Team” Našice je polivalentna udruga jer se bavimo sportskim trčanjem, organiziramo memorijalne utrke u spomen na Domovinski rat, kao i utrke humanitarnog karaktera. Prije mjesec dana ovdje smo imali i jednu elitnu utrku, koja ulazi u prvenstvo Hrvatske. Napomenuo bih kako je jezero Lapovac jedno veliko bogatstvo koje Našice imaju. Rekao bih kako je ono do sada bilo nedovoljno promovirano, a mi ćemo se potruditi, zajedno s već spomenutim udrugama, da to ne bude tako te da Lapovac postane brand grada Našica.” – rekao je predsjednik URT „Nexe Team” Našice Tomislav Gall.

Pobjednik utrke oko Lapovca je Krešimir Žagar

Utrka u dužini od 7,6 kilometara iznjedrila je svog pobjednika, rekreativca Krešimira Žagara.

„Prilika je ovo da se svi zajedno podružimo na jezeru Lapovac, istrčimo krug oko njega i da pomognemo obitelji u potrebi. Ljepše prijepodne u Našicama nismo mogli ni zamisliti. Meni kao rekreativcu ovo neće biti problem, a vjerujem da će brojnim trkačima ovo biti i jedan dobar trening.” – izjavio je Krešimir Žagar, pobjednik utrke.

Pročitajte još

Učitavanje...