Htjela duplo zaraditi pa prevarena za 2.000 eura

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem I. PP Osijek s ispostavom Čepin utvrdili su osnovanu sumnju da je 30-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine počinio kazneno djelo „Prijevara“. Od 10. do 15. rujna 2022. godine 61-godišnjakinja iz Čepina preko društvene mreže stupila je u kontakt s 30-godišnjakom kojem je na račun uplatila 2.000 eura jer joj je obećao da će duplo zaraditi. Uplaćeni novac nije se udvostručio, niti joj je vraćen. Protiv počinitelja policija podnosi prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Pronađen višestruki počinitelj

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje s ispostavom Čepin utvrđena je osnovana sumnja da je 25-godišnjak iz Bocanjevaca počinio kazneno djelo „Teška krađa“ dok je vlasnik posjeda 68-godišnjak iz Osijeka počinio kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Naime, tijekom ožujka 2023. godine na privatnom posjedu u Osijeku 25-godišnjak je provalio u garažu iz koje je ukrao alat, trimer, kosilicu četiri elektromotora te dva metalna stupa za ogradu. U garaži pronašao je dvije ručne bombe M-75, jednu ručnu bombu M-52, trotilski metak, detonatorsku električnu kapislu, 1 metar sporogorećeg štapina i 277 komada streljiva raznog kalibra. Pronađeno oružje i streljivo ostavio je u blizini garaže dok se s ukradenim predmetima udaljio u nepoznatom smjeru. Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način izuzeo pronađene bombe i streljivo. Vlasniku je nastala materijalna šteta oko 1.000 eura.

Nadalje, 25-godišnji počinitelj je tijekom listopada i studenoga 2022. godine provalio u više prostora na području Belišća iz kojeg je ukrao jedan kanister s 10 litara goriva. Tijekom veljače i ožujka ove godine provalio je u društveni dom zajedno s 23-godišnjakom iz Bocanjevaca iz kojeg je ukrao jednu gajbu piva i obiteljsku kuću u Bizovcu iz koje je ukrao 1.000 eura. Protiv počinitelja policija podnosi prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće u kojima je nastala samo materijalna šteta. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek te jedna na  području Belog Manastira.

U nadzoru prometa zatečen je jedan alkoholizirani biciklist

Na području PU osječko-baranjske jučer je zatečen jedan biciklist koji je bio pod utjecajem alkohola i to u 18,45 sati u Dardi kada je zatečen 36-godišnjak iz Darde, kojemu je izmjereno 1,27 promila alkohola u organizmu.

Pročitajte još