Hrvatski festival hodanja!

Turistička zajednica Ličko – senjske županije, kao jedan od partnera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u provedbi projekta Živjeti zdravo, četvrti put organizira Hrvatski festival hodanja u trajanju od dva dana (3. rujna u Otočcu i 4. rujna u Gospiću) i s više ruta, po uzoru na višednevne festivale hodanja u drugim europskim zemljama. Ove godine, 25.8.2022 u Verdalu u Norveškoj, na generalnoj skupštini IML Walking Association (International Marching League) Hrvatski Savez Hodanja je svečano primljen u obitelj IML-a.


Članovi skupštine sa zadovoljstvom su naglasili kako se vesele novom članstvu, a brojni posjetitelji iz IML-ove obitelji su najavili i dolazak na hodanje u Otočac i Gospić.

U Gospiću i Otočcu su ponuđene po tri rute

Festival i ove godine ističe ulogu i dobrobiti hodanja kao osnovnog i najpristupačnijeg oblika kretanja čovjeka. Hrvatski zavod za javno zdravstvo, kao pokretač ovog festivala, aktivno sudjeluje i nastavlja promicati projekt „Živjeti zdravo“ i hodanje kao jedan od zdravih stilova života te podizati svijest i broj redovitih hodača u Republici Hrvatskoj. Također, Hrvatski zavod za javno zdravstvo pomaže u provedbi navedenog festivala s projektnim partnerom javnozdravstvenim aktivnostima (mjerenje statusa tijela), aktivnim sudjelovanjem u aktivnosti i sredstvima koja su osigurana u okviru projekta „Živjeti zdravo“, Element 2, Zdravlje i tjelesna aktivnost.

U Gospiću i Otočcu su ponuđene po tri rute (10, 20 i 30 km), ovisno o preferencijama i mogućnostima sudionika. Organizatori su mislili na sve pa Vas tako očekuju službene majice, voda, voće pa čak i prijevoz između dva grada (uz kotizacije za dva dana). Na Vama je samo da ponesete dobru volju, zagrijane nožice i cipele pravog broja i dođete provesti dva dana u dobrom društvu, uz tjelesnu aktivnost i prekrasan krajolik koji krasi našu Liku.

Sve dodatne informacije možete pronaći na: https://www.croatiawalk.com/

Stric pivo

Pročitajte još