Hrvatska volontira 2022 – Volontiralo nekoliko tisuća građana!

Prošlog su tjedna diljem Hrvatske održane mnogobrojne volonterske aktivnosti koje su uključile tisuće volonterki i volontera, a u sklopu manifestacije Hrvatska volontira 2022. Ta je manifestacija ove godine okupila 200 organizatora volontiranja koji su u preko 90 gradova uključili nekoliko tisuća građana – volontera i proveli više od 300 društveno korisnih volonterskih aktivnosti u zajednici.

Volonterke i volonteri su proveli uistinu raznolike i šarolike aktivnosti, edukativne i kreativne radionice usmjerene raznim skupinama građana, uredili su prostorije i okoliš organizacija, pružali socijalne usluge, proveli aktivnosti usmjerene ranjivim skupinama, pružali ruku međugeneracijske solidarnosti, izrađivali razne rukotvorine, brinuli o životinjama, proveli akcije zaštite okoliša, brinuli o mentalnom zdravlju, volontirali u kulturi, organizirali izviđačke susrete…

Cilj manifestacije Hrvatska volontira je promovirati značaj i dobrobiti volontiranja za razvoj društva

Ove godine, prateći Europsku godinu mladih, htjeli smo naglasiti potencijale i snagu sustavnijeg angažmana mladih u suočavanju s izazovima prirodnih i društvenih kriza kao što su klimatske promjene, COVID-19, nasilje, ratovi i veliki priljev izbjeglica. Povezujući različite aspekte volontiranja, mlade, krize i održivi razvoj želimo naglasiti kako se otpornost nalazi u kvaliteti interakcije između pojedinaca i njihovog okruženja, između generacija, između različitih društvenih grupa i kultura, između sektora i disciplina. Tako je manifestacija Hrvatska volontira 2022. provedena u partnerstvu s Hrvatskim Crvenim križem, Mrežom mladih Hrvatske i Savezom izviđača Hrvatske.

Pročitajte još