Gradonačelnik Krešimir Kašuba primio vrijednu donaciju Slovačkog veleposlanstva u Hrvatskoj

Gradonačelnik Krešimir Kašuba danas je Gradskoj vijećnici ugostio veleposlanika Slovačke Republike u Republici Hrvatskoj Nj.E. Petera Suskoa, koji je gradu Našicama predao vrijednu donaciju dezinficijensa za stambene objekte poplavljene u nedavnoj velikoj poplavi koja je zahvatila našički kraj. Predaji donacije je nazočila i tajnica Saveza Slovaka Branka Baksa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEGradonačelnik Krešimir Kašuba zahvalio se na donaciji istaknuvši kako će zasigurno pomoći Gradu Našicama u ovim nemilim događajima.

„Bila mi je čast ugostiti veleposlanika Slovačke Republike te mu zahvaljujem na ovoj prekrasnoj gesti i pomoći Našicama. Našice su grad koji je centar Slovaka u Republici Hrvatskoj i imamo jednu izuzetnu suradnju dugi niz godina.” – izjavio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Grad će pomoći najugroženijim obiteljima

Gradonačelnik Krešimir Kašuba je nadodao kako je nakon poplava poduzet niz mjera od sazivanja povjerenstva i odlaska na teren, poduzete su mjere dijeljenja isušivača u suradnji s Crvenim križem te su ustanovljeni oni najugroženiji kojima su poplavljeni stambeni prostori i za koje će se osigurati u gradskom proračunu sredstva kojima će im se pomoći. Također, gradonačelnik je naglasio kako će sutrašnja manifestacija proslave Dana pobjede nad tzv. JNA i obljetnica osnivanja 132. brigade biti dijelom i humanitarnog karaktera te će se skupljati određena sredstva za obitelji koje su najviše stradale u poplavama.

Donirani dezinficijensi za poplavljene stambene objekte

Veleposlanik Slovačke Republike u Republici Hrvatskoj Nj.E. Peter Susko izrazio je veliko zadovoljstvo što je mogao predati donaciju gradonačelniku Krešimiru Kašubi i naglasio dugogodišnju odličnu suradnju grada Našica i Slovačke Republike.

„Već smo se čuli s gradonačelnikom u ponedjeljak, na dan velikih poplava te u utorak ujutro i dogovorili smo se da će Slovačko veleposlanstvo u Hrvatskoj pomoći Gradu Našicama. Trebalo nam je nekoliko sati dok smo odredili što ćemo donirati Gradu, odnosno kako ćemo pomoći i odlučili smo se na doniranju dezinficijensa za poplavljene stambene objekte. Humanitarnu pomoć smo danas dovezli u Našice i drago mi je da sam je mogao predati gradonačelniku Krešimiru Kašubi. Ne bih rekao da se otvara neko novo poglavlje u našim odnosima jer su naši odnosi oduvijek bili i bit će na visokoj razini.” – izjavio je Nj.E. Peter Susko.

Pročitajte još

Učitavanje...