Gradonačelnik Kašuba upriličio prijem maturanata našičke gimnazije povodom 50. obljetnice mature

Jučer je Gradska vijećnica bila ispunjena osjećajem ponosa dok su maturanti našičke gimnazije koji slave 50 godina mature pristizali na svečani prijem kod gradonačelnika Krešimira Kašube. Ovaj izuzetan događaj je bio prilika za bivše školske prijatelje da se ponovno okupe, podsjete na svoje školske dane i proslave svoje zajedničke uspjehe.

Na samom početku prijema, gradonačelnik Kašuba je srdačno pozdravio sve prisutne maturante i izrazio svoje oduševljenje što su se odazvali na poziv. Istaknuo je važnost obrazovanja i ulogu koju su oni imali u razvoju svoje zajednice. Naglasio je kako su njihov uspjeh i postignuća ponos cijelog grada.

„Posebno mi je bilo drago danas primiti maturante – generacije ’73.. Imali smo dobar razgovor koji se dotaknuo Našica, odnosno njegovog razvoja kao i njegove povijesti. Naglasio bih kako oni koji više ne žive ovdje s ponosom ističu da su rođeni u Našicama i oni su, zaista, pravi ambasdori ovog grada” – izjavio je, između ostalog, gradonačelnik.

U Našicama se vrlo lijepo može živjeti i privređivati

Tijekom prijema, maturanti su imali priliku razgovarati s gradonačelnikom i prisjetiti se zajedničkih trenutaka iz srednjoškolskih dana. Mnogi su dijelili svoje uspjehe u različitim područjima, bilo da se radilo o karijeri, obitelji ili volontiranju u lokalnoj zajednici. Jedan od maturanata je i Branko Uvodić, poznato lice s malih TV ekrana i ujedno počasni građanin Našica. On je s veseljem istaknuo koliko mu Našice znače.

„Uvijek volim reći kako sam otišao sam iz Našica, ali Našice su ostale u meni. Kad god imam prigodu i vremena, ja se vratim ovdje. Moji su roditelji preminuli, ali imam puno prijatelja, imam rodbine i volim ovaj grad. Volim doći na manifestacije, volim se družiti i volim vidjeti kako Našice napreduje i zaista zaslužuje epitet kojeg uvijek ističem – Najljepši mali grad u kontinentalnoj Hrvatskoj. Kada završe obnove dvoraca i uređenje Velikog parka bit će to još ljepše mjesto u koje će ljudi vrlo rado dolaziti, a i sam ću doći s unucima da im pokažem gdje je deda odrastao.” – rekao je Branko te se prisjetio i školskih dana. „Mi smo se svim i svačim bavili – igrali smo rukomet, bavili smo se streljaštvo, uređivali smo i muzej, bilo je tu zaista puno slobodnih aktivnosti kojima smo se bavili. Roditelji, ali i škola su nas odgajali da cijenimo ono što radimo i da pametno potrošimo svoje slobodno vrijeme. Danas je to izostavljeno, danas su svi na društvenim mrežama kojih, naravno, u naše vrijeme nije bilo. Mi smo uvijek nešto radili i bili korisni za ovaj grad.” – rekao je Uvodić te je zaključio kako je lijepa budućnost pred Našicama koje su idealne po svom geopolitičkom smještaju te je pozvao sve one koji su otišli bez potrebe da se vrate  jer se ovdje može vrlo lijepo živjeti i privređivati.

Prijemu je prisustvovao i Mirko Kruljac, također maturant ove generacije, koji je dobitnik Nagrade za životno djelo Grada Našica za osobiti doprinos i dugogodišnje djelovanje u našičkom sportu.

Pročitajte još