Gradonačelnik Kašuba obišao završne radove u Sportskoj ulici

 

Danas je gradonačelnik Krešimir Kašuba zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalenom Vidaković – Gelenčir, pročelnikom Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Matijom Brkićem, predsjednikom Vijeća Mjesnog odbora Grada Našica Darkom Cerovskim te direktorom Našičkog vodovoda d.o.o. Josipom Matekom, pomoćnikom voditelja EU projekta aglomeracije Našice Damirom Farkašem te voditeljem vodoopskrbe Tomislavom Benovićem obišao radove u Sportskoj ulici koji se privode kraju.

Prema riječima gradonačelnika Kašube radi se o cjelokupnoj rekonstrukciji Sportske ulice, a isti tretman uskoro očekuje i susjedna ulica – Ulica Ljudevita Gaja. Prioritet je stavljen na obnovu vodovodne infrastrukture čija je vrijednost 75 000 eura, a uskoro slijedi rekonstrukcija ceste i izgradnja nogostupa.

„Danas smo u redovnom obilasku investicija na području Grada Našica i trenutno se nalazimo u Sportskoj ulici koja se veže na Ulicu Ljudevita Gaja. Naime, u tijeku je rekonstrukcija cijele ulice jer prema riječima stručnih osoba iz Našičkog vodovoda svakako je bila potrebna obnova, između ostalog, i rekonstrukcija vodovodne mreže jer je zbog njene dotrajalosti dolazilo do pucanja cijevi gotovo svaki mjesec. Također je dolazilo do oštećenja kolnika i to su sve razlozi zašto smo krenuli u rekonstrukciju obje ulice – spojili smo vodovodnu mrežu Sportske ulice s Gajevom tako da više neće doći do „izmuljivanja” i time zahvatom je omogućena bolja kvaliteta vode. Zatim je povezana cesta Sportske ulice s tzv. „bijelom cestom” koja će iduće godine biti asfaltirana i time smo riješili veliki dio prometnih problema uzrokovanih vremenskim nepogodama.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba naglasivši kako se ovim radovima podigla kvaliteta života stanovnika ovog dijela Našica. „U idućih mjesec dana očekujemo završetak vodovodnih priključaka u Sportskoj ulici, a sljedeće godine kreće potpuna rekonstrukcija Gajeve ulice.” – zaključio je gradonačelnik Kašuba.

Svi problemi u Gradu Našicama se sustavno rješavaju

Predsjednik Darko Cerovski istaknuo je kako se opsežni radovi zaista bili potrebni u ove dvije ulice jer se radilo o problemima s vodovodnom mrežom koji su uvelike utjecali na samu kvalitetu života stanovnika ovih ulica.

„Nalazimo se u Sportskoj ulici u kojoj se izvode radovi, a u skoroj budućnosti radovi kreću i u Ulici Ljudevita gaja što je samo još jedan od dokaza kako Grad vodi računa o problemima svih naših mještana. Na inicijativu Našičkog vodovoda, odnosno njihovih djelatnika koji su ukazali na učestale kvarove na vodovodnoj mreži i velikih gubitaka vode odlučili smo pokrenuti sanaciju kojom će se smanjiti gubitci koji, naravno, otežavaju i gradski proračun. Također, svi problemi u Gradu Našicama se sustavno rješavaju.” – izjavio je predsjednik Cerovski.

„U Sportskoj se ulici upravo izvode radovi na rekonstrukciji vodovoda čija je vrijednost oko 75 000 eura i oni se odvijaju predviđenom dinamikom. Prema riječima izvođača cijeli bi zahvat trebao biti završen kroz mjesec dana. Ovim putem se zahvaljujem gradonačelniku i njegovim suradnicima na podršci u realizaciji ovog važnog projekta.” – rekao je direktor Matek zahvalivši se i stanovnicima ovih ulica na razumijevanju i na strpljenju.

Pročitajte još