Godišnja skupština Udruge Zagoraca „Kaj” Našice

Godišnja skupština Udruge Zagoraca „Kaj” Našice

Godišnja skupština Udruge Zagoraca „Kaj” Našice

U Društvenom domu u Zoljanu održana je 13. godišnja izvještajna skupština Udruge Zagoraca „Kaj” Našice na kojoj je predstavljen prošlogodišnji i ovogodišnji program rada. Čuvajući i njegujući kulturnu baštinu, tradiciju i običaje Hrvatskog zagorja, Udruga Kaj i u prošloj godini je ostavila dubok trag.

U izvješću su istaknute brojne aktivnosti udruge: sudjelovanje na Zagorskoj zabavi Zavičajnog kluba Adolfovac u Osijeku, organizacija Zagorskih uskrsnih običaja te sudjelovanje na proslavi 20. godišnjice Zavičajnog kluba Zagorec u Josipovcu. Organizirana je i 5. gastromanifestacija Antunovska izložba kolača – Slatko Zagorje Našicama. Prošle godine je organizirano 12. hodočašće u Mariju Bistricu koje je bilo obogaćeno posjetom Turističko – etno selu Vuglec Breg, a članovi Udruge Kaj predstavili su se i na festivalu Dani slavonske šume te Festivalu frankovke u Feričancima.

Održana je 12. Martinjska zabava, a izaslanstvo Udruge sudjelovalo je na Martinjskoj zabavi u Velikim Zdencima u organizaciji Zavičajnog kluba Kaj vu srcu Bjelovarsko – bilogorske županije. Predsjednica Udruge Kaj Snježana Fridl i ovom prigodom se zahvalila Gradu Našicama, Općini Đurđenovac i Općini Feričanci te Turističkoj zajednici grada Našica na vrijednim donacijama za relizaciju zacrtanih aktivnosti. U 2019. godini Udruga Kaj planira organizirati sva svoja tradicionalna događanja te nastaviti uspješnu suradnju sa zavičajnim klubovima u Zagrebu, Vrbnom, Koprivnici, Grubišnom Polju, Jarmini, Osijeku i Josipovcu. U planu je izrada web stranice, novih članskih iskaznica te suvenira Udruge.

Skupštini su bili nazočni gradonačelnik Našica, Josip Miletić i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Našice, Josip Matek. Gradonačelnik Miletić pohvalio je rad Udruge Kaj te zaželio nastavak dobre suradnje. ‘’Ovdje je uvijek jedna lijepa atmosfera i ugodno mi je biti s vama. Želim vam puno uspjeha u radu i uvjeren sam da će sve vaše aktivnosti ići onako glatko kako je planirano. U protekloj godini Grad je pomagao sukladno proračunskim mogućnostima, ali i sukladno vašim zahtjevima, a tako će biti i ove godine’’, naglasio je gradonačelnik Josip Miletić.

Ovim putem redakcija TV Našica obitelji i prijateljima iskazuje iskrenu sućut. Kako su ovo najteži trenuci za obitelj, TV Nasice.com ovakve objave NE NAPLAĆUJE i sve vezano za njih je BESPLATNO. Dovoljno je da nam se javite na službeni e-mail [email protected] te pošaljete smrtovnicu.

Pročitajte još